ГоловнаCуспільство

Наявність кисню у госпітальних базах та газ для опалювального сезону стали головними темами Конгресу місцевих та регіональних влад

Уряд повністю контролює ситуацію з вакцинацією та початком опалення в усіх регіонах України. Про це сьогодні говорили в Одесі на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України. У заході, який проходив під головуванням Володимира Зеленського, взяв участь і голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

На початку засідання виконавчий секретар Конгресу та заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко розказав:

«Щотижня ми особисто відвідуємо 2 – 3 регіони України, де перевіряємо перебіг вакцинації та початок опалювального сезону. Можемо наразі стверджувати, що ситуація з пандемією напружена, але контрольована, в країні достатньо вакцин і пунктів вакцинації».

Одним з нагальних питань було постачання кисню у госпітальні бази. На жаль, за статистикою сьогодні більшість госпіталізованих мають серйозні ураження легенів. Водночас основна частина таких пацієнтів не має жодного щеплення.

Під час засідання Конгресу відбулися включення з різних областей України. Зі словом до учасників заходу долучився з Волинської області прем’єр-міністр Денис Шмигаль:

«Перед нами зараз новий виклик – ми маємо максимально прискорювати вакцинацію, адже це єдиний спосіб перемогти пандемію».

Міністр охорони здоров‘я України Віктор Ляшко додав:

«У цифровому еквіваленті кожного дня завдяки вакцинації ми рятуємо 3,5 тисячі осіб, адже у щеплених перебіг хвороби проходить без небезпечних ускладнень. Серед позитивних даних також те, що зараз в нас розрив між госпіталізаціями та виписками починає скорочуватись».

Щодо Дніпропетровської області, за останню добу було вакциновано понад 24 тисячі чоловік. Нині медзаклади області забезпечені киснем. На сьогоднішньому засіданні бюджетної комісії обласної ради було прийнято рішення про виділення з обласного бюджету територіальним громадам 17-ти млн грн на забезпечення додаткових ліжко-місць в лікарнях регіону.

У другій частині засідання Конгресу дистанційно про стан початку опалювального сезону у своїх регіонах доповідали керівники місцевих адміністрацій.

«Наразі вже опалення підключено у 7 містах з 13 жовтня: Дніпро, Кривий Ріг, Жовті Води, Кам‘янське, Тернівка, Першотравенськ та Зеленодольськ. Ще два міста розпочнуть подавати тепло з 1 листопада: Новомосковськ та Павлоград. На сьогодні з теплом 94% будинків з централізованим опаленням, 78% дитячих садків, 70% шкіл та 74% медичних закладів», - розповів очільник Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Стосовно теми опалення голова Президії Конгресу Андрій Єрмак зазначив:

«Газу в Україні достатньо, аби пройти цей опалювальний сезон. Влада зробила та робить усе, аби не підвищувались тарифи для населення. Будь-які спекуляції на цю тему – це «фейкові страшилки»».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook