ГоловнаCуспільство

Автобуси з Норвегії на дорогах Дніпра: на яких маршрутах побачимо

До Дніпра прибула ще одна партія великих автобусів, які згодом вийдуть на міські маршрути. Низькопідлогові машини приїхали з Норвегії, вони обладнані системою клімат-контролю, пандусом та майданчиком для маломобільних. До того ж мають електронний маршрутовказівник. Розмістилися автобуси на майданчику перевізника «Ігрек». Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради. 

«Це автобуси марки «Volvo». Їх зараз на майданчику стоїть 14 одиниць. Ще два, що прибули раніше, вже працюють на маршрутах. Вони екологічного стандарту Євро-5. Їм з десять років. Після перевірки усіх систем автобуси вийдуть на дороги міста. Найбільше буде на 107-му маршруті. Щодо місткості – 80 пасажирів й більше (включаючи тих, хто їздитиме стоячи)», – розповів директор ТОВ ВКФ «Ігрек» Михайло Клокун.

За останні три тижні до дніпровських перевізників приїхало 24 автобуси зі скандинавських країн, а за весь рік у місті таких уже з’явилось 90 одиниць.

«Ми продовжуємо програму міського голови Дніпра Бориса Філатова з оновлення та збільшення рухомого складу. До кінця цього року автопідприємства міста планують закупити ще близько трьох десятків автобусів. А після виходу з червоної зони карантину на 40-му маршруті мають запустити великі автобуси», – зауважив спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Іван Васючков.

Також він додав щодо перевезень пасажирів у автобусах та електротранспорті за сертифікатами про щеплення: «Обласна комісія ТЕБ та НС вирішила, що міські комісії можуть вводити подібні обмеження. Проте саме комісія Дніпра не ухвалювала рішення щодо проїзду за ковід-сертифікатами. Якщо це станеться, повідомимо додатково. Але взагалі намагатимемося уникати таких введень».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook