ГоловнаCуспільство

«Громадськість за демократизацію»: які проблемні питання підняло на поверхню проведене на Дніпропетровщині дослідження (ВІДЕО)

Дослідження, що проходило в рамках проекту «Громадськість за демократизацію», та мало на меті проаналізувати, як налаштовано комунікацію між громадами та владою на місцях, виявило ряд проблем. З’ясувалося, що 14 з 86 громад Дніпропетровщини взагалі не мають консультативно-дорадчих органів, які є зв’язуючою ланкою між органами влади та людьми: громадські, молодіжні, антикорупційні ради. Ще один факт, що було встановлено в ході дослідження, – 80% громадських організацій, які зазвичай входять до цих дорадчих органів, сконцентровано у п’яти великих містах регіону. А це в свою чергу не може не впливати на рівномірне та пропорційне розгалуження регіоном такого ефективного інструменту демократії, як консультативно-дорадчі органи.

Експерти сказали, що проект «Громадськість за демократизацію» продемонстрував як позитивні, так і невдалі практики й вивів на поверхню ті проблеми, над вирішенням яких ще треба працювати. Додали, що ГО «Інститут Громадської Експертизи», яку представляють, й надалі вибудовуватиме мережу консультативно-дорадчих органів на Дніпропетровщині, допомагаючи громадам вибудовувати ефективний місток між громадськістю і владою.

Раніше ми також писали про кращі практики консультативно-дорадчих органів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook