ГоловнаCуспільство

Із якими питаннями найчастіше звертаються до департаменту транспорту у Дніпрі

До департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради мешканці міста можуть звернутися за телефоном, через Telegram-канал, на сторінці департаменту у Facebook та Instagram. Із січня по грудень 2021 року надійшло 6 635 звернень. Половина з них стосується роботи приватних перевізників, розповів під час пресконференції 7 грудня заступник директора-начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Наші співробітники постійно моніторять звернення містян. Найчастіше вони стосуються графіка руху транспорту, зокрема – перші та останні відправлення, а також надходять скарги на водіїв або кондукторів. В останньому випадку з працівниками проводиться роз’яснювальна робота, можуть навіть відсторонити від виконання обов’язків або позбавити премії», – зазначив Олександр Лещенко.

Представник мерії додав, що у департаменті дослухаються до мешканців, які звертаються із пропозиціями щодо покращення транспортної інфраструктури: «Дніпряни просили зробити зупинку громадського транспорту «Вул. Космічна» на Запорізькому шосе у напрямку вул. Панікахи. Спеціалісти виїжджали на місце, обстежували усе. Вчора цю зупинку відкрили».

Як розповів Володимир Сусленков, заступник директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР, останніми роками не тільки зменшилась кількість звернень, які стосуються електротранспорту, а й змінився їхній характер: «Якщо раніше нам телефонували через застаріле фарбування вагонів або зламаний стілець, то тепер завдяки постійним оновленням містяни звертаються через забуті речі або незначне відхилення від графіка руху. Взагалі кількість звернень зменшилась: торік, наприклад, їх було 1254, цьогоріч – близько тисячі».

Володимир Сусленков додав, що також після звернень містян відкрили тролейбусну зупинку «Олімпійська» на Запорізькому шосе та зупинку «вул. Вознюка» на ж/м Придніпровськ по вул. Електричній.

Наталія Герігей, начальниця відділу кадрового та інформаційного забезпечення КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР, розповіла, що їхнє підприємство працює з травня цього року. Питання, із якими звертаються мешканці, – парковки, міські причали, безпека дорожнього руху та будівництво зупинкових комплексів: «За цей період ми отримали та відпрацювали 1 371 звернення. Найчастіше до нас звертаються через соціальні мережі, адже там дніпряни можуть кріпити фотографії».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook