ГоловнаCуспільство

У планах «Освіторіуму» на 2022 рік – створення хабу для майбутніх волонтерів

Неформальна освіта – один із напрямів діяльності КП «Освіторіум» Дніпропетровської обласної ради і у планах колективу на наступний рік – створеннях хабу, в якому б молодь отримувала знання про волонтерський рух та те, як до нього долучитися. Про це в ході прес-конференції в ІА «Мост-Днепр» розказав заступник директора КП «Освіторіум» ДОР Владислав Макаров.

Він пояснив: волонтерство все частіше асоціюють із війною та допомогою бійцям, що боронять кордони країни. Натомість, у нього значно більше напрямів. Саме для того, аби розказати підростаючому поколінню про волонтерство та як до нього приєднатися, «Освіторіум» долучився до організації святкування Міжнародного дня волонтера у Палаці студентів ДНУ. Захід пройшов 5 грудня.

«Слово «волонтер» в нашій країні лунає влучно десь з 2014 року. Але багато хто розуміє його не так, як воно є. І ми вирішили долучитися до організації свята Дня волонтера, який пройшов 5 грудня у Палаці студентів, щоб молодь зрозуміла, що це таке «волонтерство», і щоб вона більш активно до нього долучалася. В рамках заходу було проведено п’ять виставок: «Війна очима волонтерів», «Шлях додому: крізь біль та страждання до щасливої долі», «Пандемія Covid-19: чергова боротьба з ворогом», «Різноманітність благодійних проектів», а також великий проект «Особлива», який проходить в рамках всієї України. Протягом заходу також було проведено 12 майстер-класів різноманітної спрямованості. Це було три локації і, починаючи з 11-ої години, до 17 вони працювали. Наші волонтери, які приходили на захід, вони дивилися й дивувалися, що волонтерство – це не тільки той напрямок, яким вони займаються, що цей рух має більш широкий профіль», - розказав Владислав Макаров.

Він також додав, що у планах КП «Освіторіум» Дніпропетровської обласної ради на наступний рік – створення хабу, на базі якого б молоді розказували, що таке волонтерство, які його напрямки є і як до нього краще долучатися.

Раніше ми також писали, що радниця голови Дніпропетровської обласної ради Наталія Хазан розказала про важливість просування ідеї культури благодійності в Україні.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook