ГоловнаCуспільство

Як Дніпро відзначатиме новорічні та різдвяні свята?

Цьогоріч у Дніпрі збільшено кількість новорічної ілюмінації та святкових локацій: прикрашають сквери та парки в усіх районах міста. Так у сквері на Слобожанському проспекті вже встановили 8-метрову ялинку, казкові фігури. Також зараз триває монтаж близько 2 км гірлянд. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради. 

«У підготовці новорічних локацій ми орієнтувалися на досвід європейських міст – Відня, Лондона, Парижа. Наприклад, на вул. Харківській, на частині просп. Дмитра Яворницького, на вул. Воскресенській, вул. Січових стрільців, буде змонтовано «віденські» люстри заввишки 5 метрів, а також «зоряне небо». Цікава локація буде на Фестивальному причалі – там встановлять 30 світлових фігур», – розповів начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Дмитро Коробов.

А от ялинку із площі Героїв Майдану цьогоріч перенесли до скверу Прибережного. Там також змонтували світловий «фонтан». У центрі ж Дніпра ялинку встановлять на Європейській площі. Це буде 20-метрове лите дерево.

«Це буде найвища ялинка в Україні. Вона безпечна та зроблена з незаймистих матеріалів», – додав Дмитро Коробов.

Щодо культурних заходів, то цьогоріч у Дніпрі відмовилися від масових гулянь біля ялинок, але в усіх районах міста, зокрема у палацах культури, пройдуть родинні свята – з дотриманням карантинних норм.

«У палацах культури ми підготували понад 150 різних заходів: мюзикли, інтерактивні ігри, майстер-класи та багато інших розваг для дітей та дорослих. Також пройдуть заходи в рамках традиційного проєкту «Народна філармонія»: це буде безкоштовний перегляд новорічних фільмів українського виробництва. У парках та скверах міста теж будуть розваги, ігротеки та святкові зустрічі. Розпочнеться програма 17 грудня та завершиться 14 січня вже 2022 року», – розповів начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Перелік та розклад заходів додається.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook