ГоловнаCуспільство

Обговорювали Мануйлівський проспект: у Дніпрі закінчився Всеукраїнський архітектурний форум «Міста України – 2021»

У Дніпрі закінчився Всеукраїнський архітектурний форум «Міста України - 2021», що розпочався 7  грудня. Учасники заходу відвідали лекції, виставку архітектурних проєктів, професійний воркшоп «VORONTSOVKA_2.0_ ДНІПРО» та розробляли концепції розвитку та реновації території уздовж Мануйлівського проспекту. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Над проєктами працювали 4 професійних команди, ми отримали від них доволі фахові роботи. Декотрі презентації були дуже детальними, втім відповіді на головне питання - як бути з цією територією, на мій погляд, на заході не пролунало», - розповів голова Дніпропетровскої обласної організації Національної спілки архітекторів України Михайло Аліпов. 

Майбутнє Мануйлівського проспекту  продовжать обмірковувати на майбутніх воркшопах, також можливі публічні обговорення, поділився головний архітектор Дніпра Дмитро Волик: «Ми отримали дійсно цікаві та оригінальні ідеї, учасники описали варіанти забудови, можливі принципи містобудування, котрі  можна застосувати. Форум був дійсно продуктивним. Втім, остаточного рішення щодо концепціїї розвитку території уздовж Мануйлівського проспекту ще немає». 

На форум приїхали архітектори з Харкова, Вінниці, Луцька, Києва, Львова, Тернополя та Дніпра. Всі учасники отримали сертифікати та пам'ятні призи. Через карантинні обмеження глядачі стежили за програмою фестивалю онлайн – на офіційній сторінці заходу в Facebook, трансляції можна переглянути в будь-який час https://www.facebook.com/groups/677404975759288 .

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook