ГоловнаCуспільство

Чим та як годують у лікарнях Дніпра?

У Дніпрі організовано харчування для пацієнтів у 10 лікарнях, з них 6 уже перейшли на аутсорсинг: лікарні № 6, № 4, № 16, лікарня швидкої медичної допомоги, лікарня ім. Руднєва та дитяча лікарня № 6. Про це розповіла представниця департаменту охорони здоров’я населення ДМР Інна Шарапанюк, повідомляє прес-служба міськради. 

Аутсорсинг – це вид харчування, при якому обслуговча компанія, яка стала переможцем тендера, привозить гарячу їжу безпосередньо до закладу-замовника, у цьому випадку – лікарні.

«Переваги такого переходу полягають в економії витрат на утримання харчоблока, поточні та капітальні ремонти, а також комунальні послуги», – зазначила Інна Шарапанюк.

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги перейшла на аутсорсинг у квітні цього року. Гаряче та дієтичне харчування привозять до лікарні тричі на день за кількістю пацієнтів, які перебувають у стаціонарі.

«Раніше у нас працював харчоблок, який було побудовано ще на початку минулого століття. Він обслуговував усіх пацієнтів стаціонарів, які перебувають у різних корпусах, через що виникало багато труднощів. Після переходу на аутсорсинг ситуація докорінно змінилася: усі гроші, які витрачалися, зокрема й на утримання харчоблоку, тепер йдуть на забезпечення хворих якісною їжею», – розповіла генеральна директорка КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» ДМР Вікторія Корпусенко.

Щодня дієтсестра отримує інформацію з усіх відділень та замовляє в обслуговчої компанії їжу з урахуванням захворювань пацієнтів.

«Хворі надходять до нас у різному стані, тож є деякі особливості дієтичного харчування. Усі вони враховуються. Пацієнти дуже задоволені зараз їжею», – додала генеральна директорка КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» ДМР.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook