ГоловнаCуспільство

25 копійок рятують життя: молодіжна рада Дніпра передала закуплені матеріали для лікарні ім. Руднєва

Молодіжна рада Дніпра 28 грудня передала лікарні ім. Руднєва необхідне обладнання для немовлят, від яких відмовились батьки. Збирали гроші в рамках благодійної акції «Диво – це так просто». Приймали у дар монети номіналом у 25 копійок, які вийшли з обігу торік. Отримане обміняли у банку, повідомляють у Дніпровській мерії. 

«Назбирали понад 60 тисяч монет. Усього після обміну та із докладеною допомогою від меценатів отримали 24 тисячі гривень. Тоді порадились із дирекцією медзакладу й закупили 20 ліктьових дозаторів для розчинів та компресор, який забезпечуватиме стерильність і чисте повітря для малечі», – розповів голова молодіжної ради Дніпра Рафаель Кіжнер.

Обладнання встановлять у реанімації для покинутих новонароджених немовлят. Наразі таких у центрі – тринадцять.

«Тут лежать важкі новонароджені по декілька місяців і ті, яким потрібно проводити хірургічні втручання. Тому дотримання стерильності у палатах надважливе, й оновлені дозатори забезпечать цю функцію (цикл асептика та антисептика, – ред). Ми радіємо, що молодіжна рада Дніпра проводила таку акцію, і саме молоді люди приєднувались і допомагали», – підкреслила начальниця служби педіатрії та неонатології міської багатопрофільної клінічної лікарні матері та дитини імені Руднєва Дніпровської міської ради Вікторія Остромецька.

Також Рафаель Кіжнер підсумував, мета акції – це показати, що не треба проходити повз проблеми, що навіть непотрібною монетою, яка просто лежить удома, можна врятувати покинуте немовля.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook