ГоловнаCуспільство

Дніпропетровський обласний центр комплектування та соціальної підтримки: «Російські окупанти готують фейки про нашу капітуляцію. Не дочекаються!»

Російські окупанти готуються найближчим часом запустити масштабну інформаційно-психологічну операцію. Її мета – за допомогою брехні зламати опір українського народу і української армії. Спочатку вони планують влаштувати перебої зв’язку. Після цього будуть масовано вкинуті фейкові повідомлення про те, що українське військово-політичне керівництво начебто погодилось на капітуляцію. 

Про це під час брифінгу 1 березня повідомив пресофіцер Дніпропетровського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Ілля Божко, посилаючись на міністра оборони України Олексія Резнікова, йдеться у повідомленні прес-служби мерії Дніпра.

«На «підтвердження» цього фейку будуть поширювати начебто підписані «документи», а також змонтовані фейкові відеоролики. Це брехня! Не дочекаються! Жодної капітуляції не буде! Тільки перемога! Попередьте усіх, кого зможете», - зазначив Ілля Божко.

Пресофіцер також нагадав про правила проїзду блокпостів. Зокрема, необхідно знизити швидкість авто, завчасно підготувати документи для перевірки, вимкнути фари та увімкнути аварійне світло, не вести фото- чи відеозйомку, без дозволу військових не виходити з авто, чітко відповідати на питання військових та бути готовим на вимогу відкрити багажник та для огляду —салон автомобіля. Після дозволу можна продовжити рух, при цьому не треба різко набирати швидкість.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook