ГоловнаCуспільство

«Нас гуртують думки Кобзаря»: у Дніпрі пройшла патріотична акція до дня народження Тараса Шевченка

У Дніпрі 9 березня до дня народження українського поета Тараса Шевченка влаштували патріотичну акцію «Нас гуртують думки Кобзаря». Не зважаючи ні на що, вся Україна святкує День народження великого Кобзаря. 

Захід відбувся на залізничному вокзалі міста. Тут діти, які знаходяться у кімнаті матері та дитини, читали уривки з творів Кобзаря. Усі читачі отримали книжки «Кобзар» українського видавництва.

«Тут, у пункті обігріву знаходяться люди, які транзитом вимушені покидати Україну. Це мешканці Харкова, Волновахи, є з ПМ області люди. Сьогодні, попри війну, а, можливо, у війну особливо, ми святкуємо день народження великого українця Тараса Шевченка. Він так давно попереджав нас про московську орду. Усі хлопчики та дівчатка, які згадають рядки великого Кобзаря, отримують від нас подарунки. Закуповували ми їх ще до війни, адже планували дещо інший захід – це «Кобзар» для дітей»,- зазначила волонтерка, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

13-річний Михайло приїхав з Вугледару, що біля Волновахи. Він виїхав з бабусею. Хлопець підготував рядки з віршу Тараса Шевченка «Чума»: «Я знаю про Тараса Шевченка. У школі нам розповідали. Сьогодні я зачитав уривок з віршу та отримав дуже гарну книжку – ілюстрованого «Кобзаря». Мені вона дуже подобається».

Також цього дня у закладах позашкільної освіти у дистанційному форматі пройшли тематичні лекції-обговорення.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook