ГоловнаCуспільство

Голова Дніпропетровської обласної ради виступив на засіданні Сеймику Нижньосілезького воєводства

Дніпропетровщина та Нижня Сілезія є багаторічними партнерами, які активно співпрацюють в гуманітарній та культурній галузях, обмінюються науковими досягненнями й здобутками у сфері місцевого самоврядування. Про це повідомляють у прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Микола Лукашук зазначив під час свого виступу, що 24 лютого одними з перших, хто підставив своє плече, було саме Нижньосілезьке воєводство:

«Ви залишаєтеся з нами, підтримуєте і вболіваєте за нас. Немає таких слів, які можуть в повній мірі передати вдячність українців величному польському народу. Санітарні спец автомобілі Mercedes, гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб, медичні товари (аптечки, тактична медицина тощо) та спеціалізоване медичне обладнання – саме стільки ми вже отримали від вас протягом цих двох страшних, кривавих місяців війни. Дякуємо за ваш внесок у нашу перемогу та вашу підтримку, яку цінуємо і яку будемо пам’ятати завжди!».

Голова обласної ради також детально розповів про ситуацію, яка зараз склалася на Дніпропетровщині. Про удари ворожих ракет, руйнування, жертви, кількість переселенців у регіоні, а також хід посівної.

У відповідь на виступ Миколи Лукашука Голова Сеймику Нижньосілезького воєводства Анжей Ярох зазначив:

«Ми також чекаємо на перемогу України! Ми усвідомлюємо, що ви – на першій лінії фронту. Впевнені, ви можете затримати цей наступ, ми під величезним враженням від того, як Україна бореться, відстоюючи свої цінності, свободи та принципи. Коли ми тільки дізналися про напад на вашу державу, одразу скликали засідання Сеймику. Ми виділили 2.5 млн злотих на підтримку українців. Найближчим часом ми також готуємось відправити гуманітарну допомогу Дніпропетровській області. Будемо і далі вас підтримувати! Ми включимося у відбудову України після вашої перемоги. Нехай живе вільна Україна!».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook