ГоловнаCуспільство

Дніпропетровськгаз: вчасна передача показань лічильника – точні розрахунки за газ

В умовах сучасного ринку газу побутові споживачі можуть самостійно обирати компанію-постачальника газу. Відтак особливо важливо вчасно передавати показання приладу обліку газу оператору ГРМ, аби дані щодо спожитого клієнтами обсягу блакитного палива були опрацьовані, а розрахунки - точними та коректними! 

Дніпропетровськгаз чекає від споживачів області у період з 1 по 5 липня показання газових лічильників за червень. Важливо зафіксувати показання на останній день місяця та передати їх зручним для вас способом.

АТ «Дніпропетровськгаз» як оператор газорозподільної системи (ГРМ) передає ці дані на Інформаційну платформу оператора газотранспортної системи (ГТС). Після того як постачальник їх отримує - формуються рахунки для споживачів. Згідно з пунктом 4 глави 4 розділу IX «Кодексу газорозподільних систем», що затверджений Постановою НКРЕКП №2494 від 30.09.2015 р. і набув чинності 27.11.2015 р., формування об’єму спожитого газу за період зазначеного місяця здійснюється на підставі наданих показань лічильника. Тому у разі відсутності фактичних показань лічильника обсяги спожитого природного газу розраховуються відповідно до планових обсягів споживання, визначених Кодексом ГРМ.

Тож аби бути впевненими у майбутніх розрахунках за газ, і не виконувати зайві звіряння даних, в компанії пропонують обрати один із найзручніших способів передачі показань лічильника та щомісяця передавати інформацію до Дніпропетровськгазу:

1. Особистий кабінет на сайті 104.ua - https://account.104.ua/ua/login 

2. Особистий кабінет на сайті Дніпропетровськгазу - https://dp.dsoua.com/ua/

3. Оновлений мобільний додаток 104.ua. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rgc.client&hl=ru&gl=US&fbclid=IwAR2QWUz-8idbpXB4JrqnUOOCKs8MC1PEU6QTyiq_Db1PCoesDTOKdpmmPcM

4. Чат-бот «7104ua» у Viber https://chats.viber.com/7104ua 

5. Чат-бот «7104ua» у Telegram https://t.me/ua7104_bot

6. Термінали самообслуговування у 104.ua клієнтських просторах регіону.

7. За телефоном контакт-центру — (056) 78 70 104, (067) 00 90 104.

Ви також можете додати фото з показаннями лічильника, використовуючи оновлений мобільний додаток 104.ua та чат-боти 7104ua у Viber, Telegram – це зекономить ваш час.

«Споживачів, які тимчасово залишили своє житло і, відповідно, не користуються газом, просимо за можливості дублювати попередньо передані показання у цей самий період»,- зазначають в прес-службі Дніпропетровськгазу.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook