ГоловнаCуспільство

Чотири місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну: Лукашук розказав про ситуацію на Дніпропетровщині

Сьогодні рівно чотири місяці з дня повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розказав, якою на сьогодні є ситуація в регіоні. Він також зазначив, що сьогодні вночі окупаційні війська вдарили з Ураганів по території Гречаноподівської громади.

«Поцілили у поля, обійшлося без руйнувань і без постраждалих. Окрім цього, касетними боєприпасами обстріляли Широківську громаду, а саме – околиці села Шестерня: там одна будівля частково зруйнована. На щастя, людей не зачепило».

Також Микола Лукашук сказав, що за цей тиждень російські окупаційні війська щодня обстрілювали територію Дніпропетровщини. Всього зафіксовано близько півтора десятки обстрілів. Від початку тижня двоє людей дістали поранення. Саперами ДСНС знищено 111 сучасних боєприпасів.

«Зазначу, що сьогодні – рівно чотири місяці, як триває повномасштабне російське воєнне вторгнення на територію України. За ці 4 місяці на Дніпропетровщині загинула 21 людина. В область прилетіло майже 160 ракет. За дуже приблизними підрахунками, регіон пережив майже півтисячі сигналів повітряної тривоги», - додав очільник облради. 

Щодо переселенців, наразі Дніпропетровщина є лідером серед областей за кількістю ВПО – це 271,5 тисяча осіб. З них:96 449 - працездатні жінки;67 282 - діти;62 202 – маломобільні та люди похилого віку.

За даними обласної служби зайнятості, від початку ведення воєнного стану нову роботу знайшли майже 600 внутрішньо переміщених осіб, 86 – проходили профнавчання, 15 – взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Переважно працевлаштування здійснювалось на підприємства оптової та роздрібної торгівлі, переробної та добувної промисловості, а також у заклади охорони здоров'я та сільському господарстві.

«Нагадую, що роботодавці, які працевлаштовують переселенців, можуть отримати компенсацію від держави в розмірі 6500 грн. Наразі за компенсацією витрат на оплату праці ВПО до обласної служби зайнятості звернулись 259 роботодавців», - зазначив Микола Лукашук.

Наостанок голова облради розповів, що ситуація з наявністю палива вже стає кращою. Втім, повністю її планують вирішити вже у серпні-вересні цього року.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook