ГоловнаCуспільство

Порошенко побував на південному та східному фронті – передав бійцям пікапи та військове спорядження

Петро Порошенко днями побував на двох найгарячіших напрямках фронту – на Одещині та Миколаївщині, а також в Донецькій та Луганській областях. Про це повідомляє прес-служба ПП «Європейська Солідарність».

Перша зустріч – на Півдні, в артилерійському підрозділі Військово-морських сил. Петро Порошенко привіз «богам війни» три нові пікапи та необхідне спорядження. Деталі не розкриває, але обіцяє – росіянам воно точно не сподобається. А от хлопці задоволені. 

«Ми домовилися, що ми не розкриваємо комплектацію, але це не базова комплектація», - зазначив Порошенко. 

«Тут ми бачимо всю Україну. Тут хлопці з Харкова, з Франківська, з Києва є, з Миколаєва та Одеси. Сьогодні вся Україна боронить свою землю і викидає російських орків на смітник», - наголошує п’ятий Президент. Герої Чорнобаївки та нічний жах російських моряків - ці артилеристи вже неодноразово виписували гучні «квитки у пекло» для ворога. 

«Саме ці воїни зробили тим, хто напав і вбивав наших людей, перший сюрприз у Чорнобаївці. Артилеристи, які зупинили ворога і відстояли Миколаїв. Дякую генералу Марченку і дякую тим хлопцям, які зараз отримали ці подарунки. І величезна вдячність народу України», - говорить Порошенко. 

Був і другий «подарунок» ворогам – зазначає Петро Порошенко. «Ракетами «Нептун», які керувалися саме цими хлопцями, великий корабель був відправлений на дно, захистивши Одесу, захистивши весь південь від морського десанту і прибравши протиповітряну оборону», - розповідає п’ятий Президент.

«Зараз вже неможливо робити десантні операції на чорноморському узбережжі моря, бо саме такі герої України – артилеристи їх прикривають», - пояснює Петро Порошенко. 

«Ми з вами збираємо кошти на дрони, і серед 350 дронів, контракт на які укладений, і половину з яких сплачуєте ви, перераховуючи кошти «Справі Громад», частина цих дронів прийде сюди. І нові буксири «Бех», нові крейсери «Москва», нові інфраструктурні об’єкти з русньою будуть ліквідовані, а це буде наближати перемогу України», - пояснює п’ятий Президент. 

Далі – дорога на Схід, на Донбас, до десантників та сухопутних військ. 

25-а окрема повітряно-десантна Січеславська бригада, 80-а окрема десантно-штурмова і 24-а окрема механізована бригада імені короля Данила – еліта українська війська, яка  дає по зубах окупантам. 

«Три бригади. Два фронтових населених пункти. Десятки приємних і надзвичайно інформативних зустрічей із воїнами 25-ої, 80-ої та 24-ої бригад. «Слава Україні!» від сміливців-цивільних, які ні за що в світі не хочуть лишати свої понівечені рашистами міста, і понад усе чекають на перемогу», – написав Порошенко у Facebook.

Військовим передали ще 11 новеньких пікапів, «нафаршированих» різними секретними «сюрпризами» для ворогів. 

Як пояснюють хлопці, Mitsubishi L-200 у такій комплектації – саме те, що треба для фронту: «це одна з кращих машин, якщо не найкраща. Тим паче із заднім рядом сидінь, із тентом, де можна обладнання помістити, боєприпаси і пускову установку. Кліренс – високий, гума нова. Механічна коробка краща в експлуатації та обслуговуванні», – говорять бійці. 

«Хлопці обіцяють: українці результатом їхньої роботи будуть задоволені», – переказує Петро Порошенко. 

«Ми були в Бахмуті, в Луганській області, були на трасі Бахмут-Лисичанськ, там дуже запеклі бої», - розповідає Порошенко.

«Продуктивний день на Сході, завдяки якому я ще раз переконався: Збройні Сили України — найкращі. Їм ми завдячуємо життям. І ми маємо робити все, аби зробити їх ще сильнішими», – наголошує п’ятий Президент.

Як відомо, майже 20 мільйонів гривень зібрали волонтери спільно з Фондом Порошенка на нову партію з 24 пікапів. Автівки, які прибули з Антверпена, Порошенко зустрів у Львові і особисто випробував їх дорогою до столиці.

Перш ніж нові Mitsubishi L 200 передали на фронт, їх ретельно перефарбували у камуфляж, замінили гуму для того, щоб машина не боялась жодної багнюки. А також дооснастили набором інструментів, тентами, бензопилками, маскувальними сітками та іншим необхідним на передовій спорядженням. 

«Найкраще – йде найкращим.  Майже 16 млн гривень було витрачено на ці 24 неймовірні машини. Ще майже 4 млн було витрачено на дообладнання. І всього – це майже 20. В тому числі 10 млн – це ваші гроші, а 10 – мої з Мариною. І ми об’єдналися разом», – пояснює Петро Порошенко. 

«У фронту ще багато потреб: автівки, бойові машини, дрони, якісні засоби зв’язку. Домовилися з хлопцями про нові зустрічі на фронті вже найближчим часом із новими «смаколиками» для них і для перемоги», – повідомив Петро Порошенко.

«Ми й далі спільно з ГО «Справа Громад», Фонд Порошенка, ГО «Res_Publica. Брати по Зброї» продовжимо зміцнювати наші Збройні Сили України. На кожну вашу гривню ми з Мариною і «Фондом Порошенка» додаємо свою. Так ваші внески подвоюються. Долучайтеся до збору коштів. Переможемо разом», – переконаний п’ятий Президент. 

«Найближчим часом поїдемо за кордон для того, щоб привезти нову партію вже озброєння і броньованої техніки, нову партію вантажівок, і ви про це скоро дізнаєтеся», - зазначив Порошенко. 

Підтримка Збройних сил України – наразі головний пріоритет благодійної діяльності Петра Порошенка. З 24 лютого на потреби армії витрачено 400 мільйонів гривень.

За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброю (зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше), автомобілі на потреби фронту, тепловізори, дрони, прилади нічного бачення, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування (в тому числі велика кількість зерна і продуктові набори як для військових, так і для мешканців визволених міст). 

Фонд Порошенка тісно співпрацює з волонтерами ГО «Справа громад» і «Res_Publika. Брати по зброї», які окремо теж зібрали десятки мільйонів гривень для підтримки захисників України.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook