ГоловнаCуспільство

Шлях до педагогічної майстерності: у Дніпрі вручили подяки партнерам, які взяли участь в інноваційному марафоні

У Дніпрі нагородили партнерів, які взяли участь в інноваційному марафоні «Шлях до педагогічної майстерності» та тих, хто допоміг у його організації. Цей унікальний марафон організував департамент гуманітарної політики для всіх педагогів Дніпра, аби вони мали змогу підвищити фахову майстерність. Крім цього, протягом чотирьох тижнів було залучено більш ніж 1000 спікерів — досвідчених та професійних фахівців державних наукових установ, закладів вищої освіти, видавництв, організацій сфери культури та спорту, IT-компаній та юридичних установ, учителів та психологів закладів освіти. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міськради.

«Ми намагались створити такі інноваційні кейси, які ще не використовувало жодне місто в Україні. За чотири тижні в рамках марафону ми провели 277 заходів, було залучено понад 40 партнерів до співпраці, з них близько 25 вищих закладів освіти нашої країни. Крім цього, для проведення цього марафону ми залучили IT-компанії, які навчили наших вчителів користуватись сучасними європейськими платформами, на яких можна проводити інноваційні уроки, використовувати мобільні застосунки наприклад, у природничому циклі це мобільний додаток ARBOOK – повноцінна віртуальна реальність, в якій учні можуть спостерігати за експериментами з фізики, хімії, біології, географії та астрономії», — зазначила в.о. директорки КУ «Центр професійного розвитку "Освітня траєкторія"» ДМР Тетяна Нікіфорова. 

Сьогодні у змішаному форматі на базі центру підбили підсумки інноваційного марафону. Загалом у ньому взяли участь більше ніж 4 500 педагогів Дніпра. Також сьогодні були присутні партнери, які допомогли організувати цей марафон. Під час цих підсумків заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директорка департаменту гуманітарної політики Ксенія Сушко нагородила подяками партнерів та педагогів. Також кожен з вчителів, які брали участь в марафоні, отримали сертифікати про його проходження. 

«Важливо розуміти, що на сьогодні вчитель є також воїном і у нас є своя передова, на якій ми маємо розвиватись. І, удосконалюючи свої знання, ми робимо все, щоб наступне покоління відповідало вимогам, які ставить сьогодення. Тому дійсно цей марафон був одним з джерел натхнення, можливістю переключитись та зрозуміти, що життя триває і продовжувати розвиватись професійно. Тож дякую за таку можливість безкоштовно вчитись чогось нового», — зазначила педагогиня однієї із шкіл Дніпра Ірина Науменко. 

Ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський також додав: «Ми сьогодні досягли певного результату завдяки спільній роботі в межах проєкту від «Освітньої траєкторії», коли всі ланки освіти — середня школа, заклади вищої освіти — за підтримки мерії Дніпра здійснили ефективну комунікацію між вчителями в межах різних проєктів. Тож цей марафон — це успішна інтеграція до європейського середовища».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook