ГоловнаCуспільство

У Миколаївській громаді збирають врожай, у звичному режимі працюють магазини, ЦНАП та лікарня

У Миколаївській громаді ситуація спокійна. Працюють аптеки, магазини, аграрні підприємства. У селах готуються до зимового сезону та вже створили запаси найнеобхіднішого. Про це розповів голова громади Віктор Одоєвцев під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Із перших днів війни мешканці усіх сіл громади об’єдналися в єдине ціле. Усі разом допомагають військовим та переселенцям. Хто чим може. Велика подяка за все, що вони роблять Завдяки Збройним Силам, у нас спокійно. Ситуація контрольована», – сказав Віктор Одоєвцев.

Сільська рада працює 24/7, усі співробітники залишились на своїх місцях, додав він. У громаді відчинені аптеки та магазини. Вони забезпечені усім необхідним.

«Готуємось до зимового сезону. Створили резерв найнеобхіднішого – паливно-мастильних матеріалів, продуктів, ліків,», – розповів голова Миколаївської громади. 

У штатному режимі функціонує лікарня. Медики надають допомогу переселенцям та місцевим мешканцям. Працює ЦНАП. Там можна отримати десятки адміністративних послуг – зокрема, оформити закордонні паспорти та довідки про статус ВПО.

«У громаді мешкає понад 1,1 тис переселенців. З них майже 300 – діти. Переважно – з Донецької, Харківської, Запорізької областей. Ще 1200 людей проїхали транзитом вглиб країни», – сказав Віктор Одоєвцев. 

Громада долучилась до проєкту «Картопелька UA». Місцеві фермери отримали 3 тони посівної картоплі, яку вже вирощують.

У розпалі збір ранніх зернових. На полях працюють майже 80 сільгоспвиробників.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook