ГоловнаCуспільство

Рятувальники Дніпропетровщини провели для дітей практичний курс «Джавелін»

5 серпня в рамках практичного курсу «Джавелін» рятувальники провели з дітьми заняття. Знайомили підростаюче покоління з правилами поводження із вибухонебезпечними предметами. До заходу долучились діти віком від 10 до 16 років. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Надзвичайники продемонстрували присутнім моделі вибухонебезпечних предметів, розповіли про різновиди небезпечних знахідок та про місця, де можна виявити снаряди, гранати та залишки ракет.

Також вони навчили хлопчиків та дівчат, що в разі виявлення підозрілого предмету, який може виявитись вибухонебезпечним, знахідку необхідно позначити або огородити місце за допомогою підручних матеріалів, таких як: дошки, гілки, мотузки та інше. Зазначили, що основною причиною нещасних випадків є грубе порушення елементарних правил безпеки: спроба взяти в руки, пересунути, розібрати або здати предмет на металобрухт.

Охочі мали змогу спробувати себе у ролі піротехніка, приміряти бронежилет, та каску. Користувались також спеціальним піротехнічним обладнанням, шукали небезпечні металеві предмети на ділянці.

Такі заняття із дітьми є важливими, переконані в ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook