ГоловнаCуспільство

Філатов: «Дніпро продовжує модернізацію теплогосподарства та укріплює його від обстрілів РФ»

Дніпро увійшов в опалювальний сезон без жодних технічних проблем. Проте на тлі терористичних атак Росії, чиї військові б’ють по критичній інфраструктурі, місто укріплює свої теплові станції та пункти. Про це міський голова Дніпра Борис Філатов заявив під час телемарафону на каналі «ДНІПРОTV» 4 листопада, передає прес-служба Дніпровської міськради.

«За останні роки ми зробили багато модернізацій та реновації наших теплових мереж. Усе — заради енергоощадності. Лише цьогоріч відремонтували кілька десятків котлів, поставили пів сотні енергоощадних насосів. Зараз по всій країні є побоювання щодо обстрілів теплових об’єктів (з боку РФ). Тому у Дніпрі ми їх укріплюємо, використовуючи різні технологічні методи», — сказав він. 

Як відомо, опалювальний сезон у Дніпрі стартував три дні тому. Тоді повідомлялося, що через низку суто технічних процесів тепло в деяких будинках може з’явитися впродовж декількох днів. Наразі в місті в роботі вже 241 котельня. Тепло почали отримувати майже 2,8 тис. житлових будинків, 72 лікарні, а також понад 300 навчальних закладів.

Водночас, коментуючи ситуацію в місті, Філатов зауважив, що у Дніпрі системно дбають про комунальне господарство — навіть попри 590-ту постанову Кабміну, яка унеможливлює капітальні роботи та будівництва. І хоча міські служби роблять все, аби життя тут залишалося комфортним, дніпряни мають зважати на те, що в країні триває кривава війна. Зокрема, зараз мешканцям і підприємцям потрібно заощаджувати електроенергію. Це допоможе стабілізувати енергетичну систему України, яку росіяни тероризують своїми обстрілами.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook