ГоловнаCуспільство

У Дніпрі відновлюють школи, які постраждали від ракетного удару наприкінці листопада

У Дніпрі відновлюють два заклади освіти після завданого російськими терористами ракетного удару у листопаді. Тоді в одній зі шкіл вибуховою хвилею було пошкоджено більше ніж 60 вікон, а в іншій – понад 40. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

«Після завданого ракетного удару представники технагляду департаменту гуманітарної політики виїхали на місце, аби оцінити збитки. Далі оперативно всі вікна були затягнуті плівкою і взяті заміри, щоб замовити вікна. Наразі підрядники продовжують встановлювати вікна та роблять укоси. Вони працюють без вихідних, аби якнайшвидше замінити всі вікна. Усі роботи виконуємо коштом міського бюджету», – зазначила провідна спеціалістка відділу технагляду департаменту гуманітарної політики ДМР Валерія Нікіфорова. 

Поруч з однією зі шкіл лівобережжя наприкінці листопада впала ракета, яку скерували російські терористи. Внаслідок вибуху 37 вікон були вщент розбиті, а 26 деформовані (рама вціліла, а скло розбите). 

«Департамент гуманітарної політики відреагував миттєво та силами підрядних організацій нам швидко затягнули плівкою всі пошкоджені та деформовані вікна. Але для нас найголовніше, що ніхто із персоналу не постраждав. Усе інше – відновимо, відремонтуємо та відбудуємо», – зазначила директорка одного із навчальних закладів Дніпра Вікторія Казимирова.

Ще в одній зі шкіл лівобережжя через ракетний обстріл було пошкоджено понад 40 вікон, найбільше всього у спортивній залі, адже там вікна розміщені у два поверхи. 

«Того дня наші працівники перебували в укритті і ніхто не постраждав. Місто дуже швидко відреагувало. Обстежили все, забили вікна поліетиленом і ми мали змогу працювати у закладі. На сьогодні робота із заміни вікон та ремонту укосів ведеться активно, працюють бригади і у будні, і у вихідні. На сьогодні одна вже спортивна зала замінена, на черзі інша. Загалом по школі більш ніж половина робіт вже виконана. Я дуже задоволена темпами робіт та якістю, тож сподіваємось, що в новий рік зайдемо з новими вікнами», – зазначила директорка одного із навчальних закладів Дніпра Наталя Євсевська.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook