ГоловнаCуспільство

Черговий по місту: секретар міськради Дніпра перевірив роботу Пунктів незламності

Зона для домашніх улюбленців, окремі куточки для дітей, приміщення матері та дитини, а також наявність усіх необхідних речей – у Пункті незламності в дитячо-молодіжному центрі «Лідер». Його готовність до можливих блекаутів приїхав перевірити секретар міської ради Дніпра Олександр Санжара. Цей Пункт незламності може прийняти близько 50 людей, має генератор, дизельне пальне, питну воду та аптечки. Є тут і кімната, в якій проходять навчання спортивного напряму – стрільба з лука. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

«Бачимо, що генератор працює (під час інспекції якраз не було світла, – ред.). Побачили тут багато розеток для підзарядки, теплові пушки, запаси води. Люди можуть прийти сюди погрітися, випити чаю, зарядити гаджети. Словом, усе необхідне тут є», – зазначив Олександр Санжара.

Також секретар міськради завітав до адміністрації Соборного району. Там теж за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова облаштували Пункт незламності. Він має все необхідне, до того ж на вході облаштували фотозону для закоханих. 

«Наразі пункт заживлений від акумулятора, який дозволяє не витрачати ресурс генератора. Він заряджається за декілька годин. Потім від нього можна одночасно заряджати до 150 телефонів. Звичайно, генератор у наявності. Він дизельний і досить економний. Також переконалися, що є запаси питної, технічної води, їжі, набори від UNICEF з гігієнічними засобами, таблетками для знезараження води. До речі, такі набори є у кожній районній адміністрації», – додав Олександр Санжара.

Також черговий по місту відвідав Пункт незламності, який облаштував соціально відповідальний бізнес в офісній будівлі на вул. Паторжинського, 1-А. Так «Інтерпайп» організував у Дніпрі три подібні об’єкти, які разом можуть розмістити до 250 осіб. Пункти працюють щодня з 09:00 до 18:00.

«У холі організовано пункт. Тут також є генератор, вайфай, можна зробити кип’яток. Конкретно ця локація, в якій перебуваємо ми, розрахована на 50 осіб. Неподалік розташоване укриття. Загалом компанія відкрила три такі Пункти незламності. Один тут та ще два на лівому березі міста. Словом, так і має працювати соціально відповідальний бізнес», – підсумував Олександр Санжара.

Нагадаємо, у Дніпрі продовжує працювати так званий інститут чергового по місту. За дорученням міського голови Бориса Філатова щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook