ГоловнаCуспільство

Дніпропетровськгаз: яка вартість оплати за доставку газу у 2023 році для споживачів Дніпропетровщини?

Дніпропетровськгаз: яка вартість оплати за доставку газу у 2023 році для споживачів Дніпропетровщини?

Поточні нарахування сьогодні залежать напряму від торішнього споживання блакитного палива клієнтами АТ «Дніпропетровськгаз». Згідно з чинним законодавством, сума за розподіл газу ґрунтується на обсягах споживання за минулий «газовий рік», тобто, з 1 жовтня 2021 року по 30 вересня 2022 року. Якщо мешканець регіону зменшив споживання газу минулого року, сума до сплати у 2023 році теж буде менша.

Зверніть увагу, тариф на послуги розподілу газу для споживачів Дніпропетровщини не змінився і становить 1,512 грн за 1 м.куб (з ПДВ).

Клієнти Дніпропетровськгазу можуть самостійно розрахувати вартість доставки на підставі даних про спожитий ними газ за минулий рік помножені на тариф за розподіл, встановлений держрегулятором НКРЕКП. Отриману суму ділимо на 12 місяців. 

Наприклад, 100 м³ (спожитий обсяг клієнта за «газовий рік») х 1,512 грн з ПДВ (тариф на Дніпропетровщині): 12 (місяців) = 12,60 грн - саме цю суму має сплачувати споживач щомісяця за послугу з доставки блакитного палива.

До того ж, подивитися тариф на послуги розподілу газу можна в особистому кабінеті 104.ua https://ok.104.ua . У розділі «Розрахунки» вгорі необхідно обрати пункт «Доставка», і в останньому рахунку споживачі знайдуть цю інформацію.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook