ГоловнаCуспільство

Нюрнберг – для Дніпра: одна з міських лікарень отримала 64 сучасні ліжка

Дніпро продовжує отримувати та передавати важливу допомогу від народу Німеччини. Сьогодні за дорученням міського голови Бориса Філатова чергову партію багатофункціональних та сучасних ліжок передано в один із медичних закладів міста, де щодня лікарі рятують життя цивільним та військовим. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Ці ліжка передали до відділення інтенсивної терапії та травматологічного відділення. Ці ліжка не були у вжитку, вони були як резервний фонд під COVID-відділення у Німеччині. Це не остання партія допомоги, бо найближчі два-три тижні до нас надійде приблизно ще дві сотні таких ліжок. Вони у дуже гарному стані, бо деякі запасні частини запаковані у поліетиленову плівку. До цього ми вже отримали від Нюрнберга 123 такі ліжка, а всього від Німеччини – 350. Вони мають 8 автоматичних положень, і пацієнт зможе самостійно за допомогою дистанційного пульта обрати більш комфортне для себе положення. До того ж кожне ліжко має спеціальні обмежувачі, аби людина не впала з нього. Ми вкотре вдячні народу Нюрнберга за таку необхідну допомогу», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Зі свого боку лікарка одного із медичних закладів Дніпра Тетяна зазначила: «Дуже важко переоцінити нагальність цієї потреби, бо і у звичайний час, і у наш воєнний час є дуже велика потреба, аби ліжко мало функціональну частину, завдяки якій ми могли підіймати правильно голову, ноги, руки, аби пацієнту було зручно. У нашій лікарні є приблизно 20 % таких ліжок, але нам необхідно ще, тож ця партія допомоги значна і вона задовольнить 30 % нашої потреби. Ці ліжка ми розмістимо в ті відділення, де пацієнти не мають змоги поки рухатись. Ми дуже вдячні за таку допомогу для нашого медичного закладу».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook