ГоловнаCуспільство

З початку року у Дніпрі замінили 1 954 світильники, 134 опори та 55 км повітряної лінії

6 нових опор, 50 енергоефективних світильників та 1 120 м повітряної лінії: на територіях двох шкіл (№ 69 та № 45) ремонтують зовнішнє освітлення. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Ми спочатку обстежили ці дві школи, аби виявити, що саме нам потрібно відремонтувати або повністю замінити. Далі вже приїхала бригада, яка спочатку демонтувала опори, кронштейни тощо, і далі взялися до заміни обладнання. Зокрема по цих двох школах роботи ми розпочали сьогодні, а плануємо завершити у вівторок. Також зазначу, що ми не залишаємо на ніч обʼєкти без освітлення, тобто якщо сьогодні демонтували кілька опор, то сьогодні ж монтуємо одразу нові та на цій ділянці одразу виконуємо роботи. Тож школа на ніч не залишається без освітлення», – зазначив майстер дільниці Михайло Соловйов.

Наразі з відремонтованим світлом – три навчальні заклади, а у найближчих планах відремонтувати зовнішнє освітлення у СЗШ № 29, що на вул. Батумській, 64.

«Щодо навчальних закладів, то у 2022 році рішенням міської ради ми прийняли на баланс мережі зовнішнього освітлення у 365 навчальних закладах, тобто це мережі як шкіл, так і садочків. Наразі на 22 обʼєктах ми вже завершили відновлення освітлення. Але паралельно наші бригади продовжують ремонтувати освітлення і у дворах дніпрян та на автомагістралях. За період з січня по червень 2023 року відновили освітлення на 58 об’єктах. Загалом встановили 1 954 світильники, з них 1 294 – LED. Змонтували близько 55 км самонесного ізольованого дроту, а також замінили 134 аварійні опори. Роботи проводили в усіх адміністративних районах міста, це як у центральній частині Дніпра, так і на околицях. Бо світло повинно бути в усьому місті», – зазначив начальник виробничо-технічного відділу КП «Міськсвітло» Андрій Кравець.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook