ГоловнаCуспільство

Філатов: «В приватному секторі, куди влучила ракета РФ, працюють всі міські служби. Постраждалим виплатять допомогу»

Вночі проти 24 червня російські окупанти здійснили черговий масований обстріл Дніпра. Ворог вкотре підступно цілив по житловим кварталам, де в цей час спали люди. ППО максимально відбила атаку, але, на жаль, одна з ракет таки влучила просто посеред приватного сектору, утворивши величезну воронку. Близько трьох десятків будинків сильно понівечені, деякі — знищені. Мер Дніпра Борис Філатов наголосив, що місто системно допомагатиме всім, хто постраждав від військового злочину росіян.

«Основні мережі плануємо відновити до кінця дня. Далі, до понеділка (адже нині ще працюють правоохоронні органи) ми закінчимо працювати на місці. І потім вже перейдемо в площину компенсацій тим людям, які постраждали. Будемо виплачувати (гроші, — ред.) за зруйноване майно», — сказав Філатов. 

Від самого ранку на місці розгорнуті районні штаби, працюють декілька комунальних бригад, а також правоохоронці та деякі волонтерські організації. 

Нині, за даними обласної військової адміністрації, кількість постраждалих внаслідок нічного удару зросла вже до 11 людей, з яких троє — діти. Відомо, що семеро поранених шпиталізовані.

Чималі збитки і серед автівок та іншого майна мешканців. Пан Дмитро нині розбирає уламки біля будинку, де знімав кімнату. Чоловік - переселенець з Луганська. Раніше мешкав у Краматорську, а згодом переїхав вже до Дніпра. «У нас кімната внизу. На щастя, ми вийшли з неї, слава Богу, бо там страшно (після влучання ракети неподалік, — ред.). Машина моя ремонту не підлягає, я думаю. Страшно, дуже страшно», — розповів Дмитро.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook