ГоловнаCуспільство

51 колонка на лівому березі та 22 – на правому, а ще 86 бочок: Дніпро забезпечений водою у разі надзвичайної ситуації

Дніпро забезпечений технічною водою у разі надзвичайної ситуації. Ще під час зимових блекаутів у місті за завданням мера Бориса Філатова почали облаштовувати колонки та бочки. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради. 

Пан Василь приїхав до Дніпра із Запоріжжя, каже, що подібного у його рідному місті немає. «Це блага справа облаштовувати такі колонки, бо якщо не буде води, то можна вийти, спокійно набрати воду. Це необхідно у такий час», – коментує чоловік. 

Про те, що облаштовувати такі колонки треба, каже і пан Володимир: «Я цієї зими не користувався, але бачив, як місцеві часто набирали тут воду. Тож якщо раптом повториться ситуація і цієї зими, то буду користуватись». 

Загалом на лівому березі таких колонок облаштували 51. Також міський голова Борис Філатов доручив облаштувати колонки і на правому березі міста – на тих житломасивах, де рівень ґрунтових вод вищий: це ж/м Перемога та ж/м Червоний Камінь.

«Ми змонтували 22 колонки, які мешканці вже можуть використовувати, та плануємо встановити ще. Загалом біля кожної колонки ми виконуємо благоустрій території, укладаємо тротуарну плитку для зручності мешканців. З кожної колонки беруться проби води для експертизи у сертифікованій лабораторії. Загалом всі колонки працюють справно: аби запустити колонку, достатньою всього від восьми до тринадцяти натискань», – зазначає представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Ян Майдан. 

Окрім колонок, на ж/м Придніпровськ та на правому березі у навчальних закладах розмістили бочки з технічною водою. Наразі їхня кількість налічує 86 штук. Раніше їх розміщували на вулиці, проте після випадків вандалізму з боку дніпрян бочки перенесли до шкіл. 

«Нагадаю, що цю воду можна використовувати в технічних цілях. Доступ до бочок завжди вільний за надзвичайних ситуацій. Що бочки, що колонки можна легко знайти за допомогою мапи. Її оновлюють, якщо десь у місті з’являється додатково бочка чи колонка», – зазначив представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Олександр Ковалевський. 

Мапа з розташуванням бочок та колонок з технічною водою за посиланням: https://mapa.dniprorada.gov.ua/?type_id%5B%5D=207&category_id=63

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook