ГоловнаCуспільство

Медіацентр, тренінги та спортивні майстер-класи: молодь Дніпропетровщини презентувала власні проєкти

Пропонують провести тренінги з гендерної рівності. Відкрити медіацентр. А ще – організувати масштабну спортивно-культурну зустріч. Молодь регіону поділилася своїми ідеями та напрацюваннями. Зібралися на форумі в Дніпропетровському обласному молодіжному центрі. 

«Різноманіття молодіжних організацій в регіоні – своєрідний індикатор громадянського суспільства. Саме активні, прогресивні молоді люди відбудовуватимуть нашу країну. Тому ми повинні прислухатися до їхніх ідей та підтримувати ініціативи. Прагнемо співпрацювати, зокрема, і через обласний молодіжний центр, впроваджувати спільні проєкти», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

Серед учасників форуму – декілька десятків молодих й активних мешканців. Представники громадських організацій, молодіжних рад, студентського та учнівського самоврядування.

«Комунікація між громадськістю та органами влади надзвичайно важлива. Сподіваємося на підтримку ОВА у втіленні наших ідей. Щодо пошуку партнерів, надання приміщення, матеріально-технічної бази, інформаційного супроводу», – розповів голова Правління ГО «Дуїт» Дмитро Твердохліб.

Говорили й про підготовку до Дня молоді. Зокрема, планують провести напередодні обласний форум. А ще  запропонували організувати спортивно-культурний захід.

«Під час опитування ми дізналися, що  більшість молодих людей не знають про спортивні і творчі секції, гуртки, які є в регіоні. Прагнемо зібрати різні команди. Своїм виступом вони зацікавлять відвідувачів, а потім проведуть майстер-класи. Усі бажаючі зможуть спробувати грати на гітарі, повторити спортивні рухи, а потім – долучитися до команди», – зазначив представник Дніпропетровського обласного молодіжного центру Сергій. 

Міжнародний день молоді відзначають 12 серпня.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook