ГоловнаCуспільство

Заміна труб, встановлення нових фільтрів і засувів. У Дніпрі проводжують оновлювати сантехнічні системи

У Дніпрі системно проводять ремонтні роботи у будинках ЖКГ, ОСББ та ЖБК. Серед частих звернень – ремонти електрики, покрівель та сантехнічних мереж. Уперше за 30 років мешканцям вул. Янтарної, 44 повністю замінили труби холодного водопостачання. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Будинок 93-го року було введено в експлуатацію, тому за 30 років труби зносилися і потребували ремонту. Ми замінили труби холодного водопостачання у підвальному приміщенні», – коментує начальник дільниці КП «Жилсервіс-5» Олег Золотаревський.

Металеві труби замінили на пластикові, зробили і нові стояки. Це має значно покращити якість води. Строк експлуатації, кажуть фахівці, мінімум 50 років. 

Аналогічна ситуація була і в ОСББ «Богданівець»: система холодного водопостачання потребувала оновлення. 

«Проблема була давно. Написали заявку на співфінансування. Міська влада підтримала, відгукнулась на проблему. Усе зробили. Люди задоволені. Дуже дякуємо», – каже голова правління ОСББ «Богданівець» Василь Циганенко. 

У підвалі будинку проклали 70 метрів нових труб, повістю замінили фільтри та засуви. Вартість робіт становила 467 тисяч гривень. З них мешканці сплатили 116 тисяч, інші витрати взяло на себе місто за програмою співфінансування. Ця програма, ініційована міським головою Борисом Філатовим ще у 2016 році, не втрачає актуальності й сьогодні.

«Динаміка тільки нарощується. На цей рік було подано більше ніж 530 заявок. Є вже виконані, є ті, що у процесі. Наразі 173 ремонти в реалізації. Загалом йдемо за графіком», – зазначає начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець. 

Місто вже приймає заявки на наступний рік. Серед пріоритетних – ремонти каналізаційних мереж, електрики, покрівель і ліфтів. Проконсультуватися та подати заявку можна за номером телефону: 063 340 94 77.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook