ГоловнаCуспільство

Від 5 до 80 років. Дніпряни писали диктант до Дня Конституції України у підземці

Вже втретє Дніпро пише диктант до Дня Конституції України. Вперше з початку повномасштабного вторгнення. Локація – станція метрополітену. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Свято організовано департаментом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання за підтримки міського голови. Всі наші колеги підтримали цей захід. Це корисно, це цікаво, об’єднує. Я і сам буду писати», - коментує секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара.

Всього у заході оффлайн взяли учать 313 людей. Вік учасників від 5 до 80 років. Крім того, була організована і онлайн-трансляція. Взяти у ній участь можна було з будь-якої точки світу. 

«Текст диктанту унікальний. Складався безпосередньо для цього диктанту, його не можна знайти в мережі та підгледіти, де поставити крапку чи кому. Це прем’єра тексту», - розповідає керівник молодіжного центру Дніпра Рафаель Кіжнер. 

Читати диктант запросили зіркового гостя. Корінний дніпрянин, український шоу-мен Юрій Ткач, навіть працював з репетитором напередодні заходу. 

«Для мене це дуже хвилююча історія, бо дуже багато людей прийшло, і від того, як я прочитаю, буде залежати результат учасників», - ділиться український шоу-мен Юрій Ткач.

Результати диктанту стануть відомі через три тижні, кажуть організатори. Учасників повідомлять індивідуально.  Переможці отримають подарунки.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook