ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині відзначають День Конституції (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Основному Закону України – 27 років. У Дніпрі з цієї нагоди поклали квіти до пам’ятника молодому Тарасу Шевченку. Зібралися керівники області та міста.

«Конституція – фундаментальний закон. В ній закладені основи нашого суспільства, права, свободи й обов’язки кожного українця. Нині ми відстоюємо основні положення – свободу і суверенітет держави», – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний. 

Він додав: венеціанська комісія визнала Конституцію України однією з найдемократичніших у Європі. Вона орієнтована на людину, правосуддя, цивілізаційний вибір.

«Конституція визначає людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку найвищою цінністю. Єдиним джерелом влади в країні є народ. Ці та інші положення закріплені у 15 розділах. На них орієнтуються наші герої, коли захищають державу. Цей документ нагадує цивілізованому світу, за що бореться Україна», – сказав заступник голови Дніпропетровської обласної ради Андрій Соколов. 

Біля пам’ятника молодому Кобзарю зібралися представники обласної і міської влади

Поклали квіти  

«Нині вся країна бореться за свободи, яких агресор намагається нас позбавити. За право на гідне життя, незалежність та існування нашої країни. Конституція – гарант дотримання цих свобод від держави до людини», – підкреслив представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Дніпропетровській області Михайло Карпенко. 

Перша європейська конституція – Пилипа Орлика 1710 року. У ній була закладена модель вільної та незалежної держави. Основи демократії і правосуддя.

Мешканка області Ілона каже: має вдома і Конституцію, і Прапор України. Вірить у перемогу.

«Україна вільна і незалежна. За нами правда, а отже й перемога. Я при надії – чекаю на донечку. Плекатиму у ній почуття патріотизму та любов до своєї держави», – сказала Ілона. 

Конституцію України ухвалили 28 червня 1996 року.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook