ГоловнаCуспільство

Перевірка шкільних укриттів та робота бібліотек у Дніпрі: інспекційний обʼїзд чергової по місту

Доступність та оснащення: це дві складові, які мають бути у кожному укритті. На цьому наголосив міський голова Дніпра Борис Філатов та дав завдання, аби у кожному укритті дотримувались цих правил.

Одне з укриттів сьогодні, 2 липня, перевіряла чергова по місту Ксенія Сушко. Вона завітала до КЗЗСО «Гімназія №2» ДМР, що по вул. Каверіна, 5. Це укриття має все необхідне, чого вимагає Міністерство внутрішніх справ України у своєму наказі №579.

Зокрема, укриття має цілодобовий доступ. Для його забезпечення там постійно чергує відповідальна особа. Також в укритті є місця для сидіння, туалетні кімнати, медикаменти для надання невідкладної долікарської допомоги, шанцевий інструмент, вогнегасники, питна та технічна вода. Крім того, є додаткове аварійне освітлення.

«Ми готуємо укриття у школах до можливого початку навчального року у режимі офлайн у змішаній формі. Зокрема, у цій гімназії місце розташування найпростішого укриття позначається за допомогою таблички. Для кращого орієнтування є покажчики руху. Біля входу облаштовується місце для чергового. Також у школі розміщена діжка з технічною водою, якою можуть користуватись мешканці міста у разі, якщо не стане води. Загалом укриття має все необхідне та готове приймати дніпрян у разі сигналу повітряної тривоги», - зазначила заступниця міського голови Дніпра, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР Ксенія Сушко.

Також вона завітала до бібліотеки по просп. Олександра Поля. Це одна із філій Центральної міської бібліотеки. Загалом у Дніпрі працюють лише три філії цієї бібліотеки: крім згаданої, ще по вул. Воскресенській та просп. Слобожанському. Всі вони мають найпростіші укриття, тож відвідувачі можуть почувати себе там безпечно.

Зокрема філія по просп. Поля може вмістити в укритті близько 100 осіб.

«Наші бібліотеки влаштовують різні культурні заходи та запрошують на них відвідувачів. Сьогодні у бібліотеці пройшов літературно-мистецький пленер «Сонце. Літо. Перемога». Це така колаборація вихованців Дніпровської дитячої художньої школи № 1 та бібліотеки. Діти тут творять свої шедеври. Крім цього, бібліотека запрошує малечу на перегляди різних мультфільмів, тут для цього облаштований мінікінотеатр. Також додам, що у Дніпрі працюють лише ті бібліотеки, які мають найпростіші укриття», - зазначила Ксенія Сушко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook