ГоловнаCуспільство

Підготовка шкіл до нового навчального року в умовах воєнного стану: Дніпро розробив алгоритм дій для безпечного освітнього процесу

У Дніпрі проведено семінар щодо підготовки до нового 2023-2024 навчального року. Захід був організований Департаментом гуманітарної політики Дніпровської міської ради з метою забезпечення освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти міста Дніпра в умовах воєнного стану. Про це повідомила головний спеціаліст управління держнагляду з дотримання санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

У семінарі взяли участь представники Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, фахівці управління освіти Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради та 154 керівники закладів загальної середньої освіти м. Дніпра.

На семінарі було обговорено питання організації безпечного та стабільного освітнього середовища в умовах воєнного стану. Зокрема визначено алгоритм дій керівників та працівників закладів освіти на випадок повітряної тривоги.

«З метою своєчасного та якісного прийняття в експлуатацію закладів освіти м.Дніпра до нового навчального року та проходження осінньо-зимового періоду 2023-2024 року в умовах дії воєнного стану відпрацьовано питання неухильного забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя учасників освітнього процесу, недопущення інфекційної та неінфекційної захворюваності, цивільного захисту, охорони праці та безпеки життєдіяльності»,- розповіла Маргарита Малишева.

Крім цього, було визначено передумови задля можливості функціонування закладів освіти в режимі офлайн відповідно до чинного законодавства. Зокрема це формування оптимального режиму роботи закладу з урахуванням наявності тимчасового укриття, форми організації навчально-виховного процесу, організації харчування тощо. Комісійна робота фахівців територіальних підрозділів, що уповноважені здійснювати державний контроль у відповідних сферах господарської діяльності, направлена на організацію освітнього процесу, який має забезпечувати безпечні, нешкідливі та здорові умови здобуття освіти.

Нагадуємо, з метою попередження та недопущення епідускладнень у закладах освіти, необхідно здійснювати заходи, спрямовані на запобігання захворюванням, отруєнням, травмам, забрудненню навколишнього середовища, збереження та зміцнення здоров`я дітей, їхнє гігієнічне виховання, безпечне перебування у закладі, організацію повноцінного харчування, здійснення належного медичного обслуговування, збалансованість режиму дня тощо.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook