ГоловнаCуспільство

Вуличне освітлення у Дніпрі: встановлення з нуля та модернізація наявного

6 кілометрів повітряних ліній, 2 422 нові світильники, 198 опор. Від початку цього року у Дніпрі на 76 локаціях оновили вуличне освітлення. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Половина з них, а саме 36, розташовані у житломасивах Таромське і Придніпровськ та селищі Краснопілля. По цих локаціях було замінено близько 700 світильників. Натрієві лампи замінено на нові LED-світильники», – коментує Андрій Кравець, начальник виробничо-технічного відділу КП «Міськсвітло». 

Такий рівноправний розподіл процесу з оновлення вуличного освітлення – один з доказів лідерства Дніпра в реалізації муніципальної програми «Місто без окраїн». Міста, де чують кожного. Наразі роботи ведуться по вулиці Петрозаводській. 

«До нас, на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради, з проханням освітити вулицю Петрозаводську звернулися її мешканці. Під час обстеження локації співробітники КП «Міськсвітло» вирішили встановити тут 10 кронштейнів, 10 світильників і 370 метрів самонесного ізольованого дроту», – говорить Олег Коротушенко, начальник електротехнічного району № 3 КП «Міськсвітло».

Роботи на локації планують звершити цього тижня. Модернізація наявних чи прокладання з нуля мереж вуличного освітлення у Дніпрі робиться з використанням якісних матеріалів та за сучасними стандартами енергоощадження. Крім зменшення навантаження на міські електромережі, таке освітлення має рівномірне сяйво, що не напружує зір ані пішоходів, ані водіїв. Для останніх ще й робить більш помітними розділові смуги та знаки на дорозі. Освітлені вулиці – складова безпечного міста.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook