ГоловнаCуспільство

Тиждень на заміну вікон. До місяця – на покрівлю. Дніпро оперативніше за інші міста України ліквідує наслідки ворожих атак

З початку повномасштабного вторгнення у Дніпрі постраждало близько 375 багатоквартирних будинків різної форми власності. Вибиті вікна, потрощена покрівля та пошкоджені фасади – найчастіші наслідки ворожих атак. Будинок ОСББ по вулиці Робочій, 178 двічі постраждав від російських терористів. Коштом міського бюджету у ньому було замінено більше 1700 м кв покрівлі та 158 м кв вікон. У Віри Полякової вибуховою хвилею вибило всі вікна у квартирі.

«Всі три вікна вилетіли. Страшно було. Завдяки Борису Філатову, він до мене приходив перевіряв, замінили всі вікна за п’ять днів. Я дуже рада. Дякую», - ділиться мешканка будинку по вул. Робоча, 178 пані Віра.

З початку повномасштабного вторгнення у Дніпрі постраждало 105 будинків ОСББ. В них замінено понад 3 тис. вікон та більше 9 000 м кв покрівель.

Начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець каже: «По закінченні сирени наші працівники одразу відправляються на об’єкт, проводять обстеження, фіксують дефектування. Якщо мова йде про заміну вікон, на це йде від тижня до трьох, якщо заміна покрівлі – близько місяця».

Зазнали руйнувань з початку повномасштабного вторгнення і 270 будинків комунальної власності. Серед найбільш постраждалих - будинки по просп. Д. Яворницького, 29 та вул. Набарежна Перемоги, 118.

«У 118 будинку на Перемозі було відремонтовано систему опалення, каналізації та водопостачання вцілілих блоків. На цей час продовжуються проєктні роботи по демонтажу залишків зруйнованих під’їздів. У будинку № 29 на просп. Д. Яворницького, куди впала частина збитої ракети, було замінено міжповерхові перекриття, відремонтовано систему опалення та замінено покрівлю на нову», - доповідає представник департаменту житлового господарства Єгор Худяков. На завершальній стадії роботи у будинку по вул. Універсальна, 13. 

Місцева мешканка Лілія Богомолова приємно здивована тим, як місто оперативно ліквідує наслідки російських ударів.

«Одразу після «прильоту», після відбою тривоги приїхали фахівці. Все обстежили, все записали. Через місяць нам поставили вікна. А буквально тиждень тому, я була дуже здивована – нам прийшли і зробили відкоси і зашпаклювали стіни», - ділиться Лілія Богомолова.

Усі наслідки терористичних атак у Дніпрі ліквідуються коштом міського бюджету.

«Можемо сказати, що всі будинки комунальної форми власності, що постраждали внаслідок обстрілів, на 99% відремонтовані», - резюмує представник департаменту житлового господарства Єгор Худяков.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook