ГоловнаCуспільство

Врятує від підтоплення великого житломасиву: на Набережній Перемоги збільшують діаметр колектору в 10 разів

Дніпро продовжує боротьбу з підтопленням після рясних дощів. Така проблема виникла у прилеглих до бульвару Слави дворах. 

«Коли йдуть дощі - страшно заливає дороги та двори. Там пройти було просто неможливо. Особливо, коли йду на вул. Холмогорську. Там після дощів просто жах - стоять озера, води багато, пройти неможливо. Тож я дуже радію, що наразі комунальники тут оновлюють колектор. Мене вражає масштаб робіт. Дуже вдячна меру Філатову. Він молодець, бо постійно піклується про мешканців Дніпра», - каже місцева мешканка Світлана Ковальська. 

Цей колектор відводить воду з ж/м Перемога-4, 5, просп. Героїв, бульв. Слави та інших прилеглих вулиць, аж до самого ж/м Сокіл. Після рясних дощів тут великий обсяг води, яка не може швидко дістатися річки, оскільки колектор, який будувався ще за радянських часів, малого діаметру. А відтак, коли багато води, він переповнюється і підтоплює прилеглі двори. Тож міський голова Дніпра Борис Філатов дав доручення комунальникам провести необхідні роботи. 

Наразі комунальники замінюють трубу на іншу. Її діаметр у 10 разів більший, аби вода під час дощів швидко добігала до річки.

«Ми розпочали роботи біля річки в районі бульвару Слави. Ділянку, де проводимо роботи, ми огородили парканом. І зазначу, що на нього було дуже багато нарікань від місцевих мешканців. Вони казали, що тут будуть зводити нову висотку. Зараз вже всі бачать, що ми тут ремонтуємо колектор. Тож, щоб всі розуміли, далі цей паркан ми будемо переносити ближче до Набережної Перемоги на час проведення ремонтних робіт. При цьому, ми відкриємо прохід до прибережної смуги для всіх дніпрян», - каже заступник начальника КП «УРЕА» ДМР Михайло Ступак. 

Він додав, що на ділянці, яку будуть ремонтувати, розміщено 20 дерев: «Вони своїм корінням зруйнували старий колектор. Тож щоб не було руйнувань нового, ми вимушені їх видалити. Тим паче, якщо ми цього не зробимо, комунальники не зможуть відремонтувати колектор. Профільні фахівці вже провели необхідні обстеження для видалення цих дерев», - підсумував Михайло Ступак. 

Аварійні роботи розпочали цьогоріч у травні. Завершити планують наприкінці року. Цей ремонт дозволить розвантажити колектори під час злив та забезпечить максимально надійне водовідведення.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook