ГоловнаCуспільство

У Дніпрі людей поважного віку вчать боротися зі страхами та стресами

В адмінастрації Центрального району для людей поважного віку організували спеціальний психологічний тренінг . Головна мета – навчити людей під час воєнного стану боротися зі стресом та страхом. Це неабияк зацікавило пані Людмилу. Жінка не може перебороти відчуття тривоги з моменту, коли більше року тому поруч із її будинком впали уламки ракети.

«Це сталося 15 липня минулого року. Я була вдома, на кухні. Почула вибух, ми з онуком вибігли в коридор. Там закуток, і ми в нього забились. Знов пролунав потужний вибух. В моїй кімнаті, на кухні повибивало вікна. З того часу почуття страху мене не полишає: я п’ю пігулки, погано вночі сплю, якщо 3-4 години, то вже добре. Сьогодні відвідала цей семінар і дуже вдячна меру Борису Філатову за цю можливість. Спробую робити вправи, які радив психолог. Сподіваюсь, це допоможе», - зазначила пані Людмила.

Це вже четвертий психологічний семінар. Кожен відвідує мінімум 100 людей, і попит лише зростає. «Відвідувачі семінару під час заняття можуть проаналізувати, який рівень стресу зараз мають, та як його долати завдяки методикам релаксації. Це різноманітні фізичні вправи, арт-терапія. Щось зможемо попрактикувати на семінарі, а щось люди будуть робити вже вдома. Маючи педагогічний досвід, я бачу, як люди поважного віку цікавляться життям, психологією, очі горять», - додала психологиня Регіна Голуб.

Слухачі семінару у захопленні, бо спілкуються не лише з психологом, а ще і між собою. Це додатково сприяє зниженню рівня стресу, переконана Олена Іонесян, заступниця директора департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР: «Ми розуміємо, як людям під час війни важко. Вони залишилися наодинці в стресових ситуаціях. Тому ми їх запросили поспілкуватися з психологом, дізнатися методи, як себе заспокоїти під час стресу. Також важливо, щоб вони спілкувалися один з одним, ділилися досвідом, як вони переживають ці часи». Такі семінари триватимуть і надалі.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook