ГоловнаCуспільство

ДТЕК вже повернув світло у 79 тисяч домівок, знеструмлених через негоду на Дніпропетровщині

ДТЕК вже повернув світло у 79 тисяч домівок, знеструмлених через негоду на Дніпропетровщині

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі продовжують усувають наслідки стихії, що триває в області з вечора 27 липня. Із вчорашнього вечора до 15:00 п’ятниці енергетики відновили роботу більшості ліній електропередач та трансформаторних підстанцій. Повернули світло 79 тисячам родин в Дніпропетровській області. Ремонтні роботи попри складні погодні умови тривають, повідомляють у прес-службі ДТЕКу.

Шквальний вітер, грозовий фронт та блискавки з сильним дощем 27-28 липня призвели до масових відключень в Дніпропетровській області. Найбільше постраждали від негоди Дніпро та Дніпровський район, а також Павлоградський та Новомосковський райони.

Енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі продовжують у посиленому складі усувати наслідки негоди. До робіт залучили 120 бригад фахівців. Аварійні ремонти на лініях та обладнанні проводять одразу по мірі виявлення нових відключень під час негоди. Роботи ускладнені великою кількістю обривів через падіння дерев та блокуванням через це доступу до місць аварій.

За ніч енергетикам ДТЕК вдалося відновити світло для 19 тисяч родин. Ще 60 тисяч домівок підключили протягом дня. Загалом – 79 тисяч осель.

Вже відновлені всі високовольтні лінії, що пошкоджувались. Триває ремонт ліній середньої напруги – 6-10 кВ. Після чого будуть розпочаті роботи на лініях 0,4 кВ по точковим заявкам клієнтів.

Станом на 16:00 28 липня ще залишаються пошкодженими 46 ліній повністю та частково, 455 трансформаторних підстанцій. Знеструмлені 44 населених пункта сільської місцевості повністю, 28 – частково. Без світла ще 16 тисяч клієнтів. Енергетики планують завершити відновлювальні роботи по лініям 6-10 кВ сьогодні до кінця дня, якщо погодні умови не погіршуватимуться.

Оператор системи розподілу нагадує правила безпеки під час негоди:

  • під час сильного вітру потрібно уникати ліній електропередачі;
  • не наближатися до оголених проводів та обірваних ліній та ні в якому разі не торкатися їх.

Про всі аварійні випадки в електромережах просимо повідомляти зручним для вас способом:

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook