ГоловнаCуспільство

Усувають наслідки негоди на Дніпропетровщині: енергетики ДТЕК вже повернули світло 19 тисячам клієнтів

Усувають наслідки негоди на Дніпропетровщині: енергетики ДТЕК вже повернули світло 19 тисячам клієнтів

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі у посиленому складі усувають наслідки негоди, що вирувала в області з вечора 27 липня. На ранок п’ятниці електропостачання відновили для 19 тисяч родин. Ремонтні роботи тривають, щоб якомога швидше повернути світло в усі домівки мешканців Дніпропетровської області. Про це повідомляють у прес-службі ДТЕКу.

Ввечері четверга Дніпропетровщиною пройшлася сильна злива з градом та шквалами вітру. У деяких містах та районах зникло світло через обірвані деревами лінії електропередач. Найбільш постраждали від негоди Дніпро та Дніпровський район, а також Павлоградський та Новомосковський райони.

Протягом ночі аварійним бригадам ДТЕК Дніпровські електромережі вдалося відновити електропостачання для 19 тисяч родин. Без світла ще залишається 66 тисяч осель у 165 населених пунктах області. Пошкоджено 1547 трансформаторних підстанцій та 86 ліній електропередач.

Для оперативної ліквідації аварій на мережі через наслідки негоди задіяно 120 бригад ДТЕК Дніпровські електромережі. Енергетики докладають максимум зусиль, щоб якнайшвидше повернути світло в кожну домівку.

Поки що негода тримається на території Дніпропетровської області, і за прогнозами синоптиків сильні дощі та грози будуть присутні в регіоні до кінця дня 28 липня.

Оператор системи розподілу нагадує правила безпеки під час негоди:

  • під час сильного вітру потрібно уникати ліній електропередачі;
  • не наближатися до оголених проводів та обірваних ліній та ні в якому разі не торкатися їх.

Про всі аварійні випадки в електромережах просимо повідомляти зручним для вас способом:

ДТЕК Дніпровські електромережі працює 24/7, щоб електропостачання будинків та підприємств залишалося надійним.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook