ГоловнаCуспільство

Тренінг з домедичної допомоги: у Дніпрі співробітників електротранспорту навчили накладати турнікет та зупиняти кровотечу

У Дніпрі для водіїв та кондукторів електротранспорту провели тренінг з надання невідкладної домедичної допомоги. Найбільшу увагу сконцентрували на зупиненні критичної кровотечі, адже від неї постраждалий може дуже швидко померти.

Одна з відвідувачок навчання Галина Новікова, водій-наставник трамвайного маршруту №1. Жінка каже, що навчання дається важко, але розуміє - зараз такі навички потрібні: «На заняттях вчилась накладати джгут, тим самим зупиняти кровотечу. Раніше не вміла цього робити. Тепер знаю, що його потрібно накласти за 40 секунд і написати на папірці час, коли це було зроблено. Ця інформація буде потрібна лікарям, які приїдуть пізніше», - зазначила пані Галина.

Тренінг для співробітників електротранспорту провели «Госпітальєри Дніпра». Заняття тривало три години, за цей час слухачів вчили користуватися сучасними засобами допомоги. 

«Ми розповідали як накладати не лише джгут, а й турнікет, що є більш сучасним засобом зупинки кровотечі. Було важливо, щоб кожен з присутніх навчився, в разі потреби, допомагати в першу чергу собі, адже гарний рятівник - це живий рятівник. До того ж, коли починаєш затягувати турнікет - це боляче і потрібно, щоб людина на собі це відчула. Якщо турнікет затягнути недостатньо сильно кровотеча не зупиниться, і постраждалий помре», - поділився Олексій Литов, тренер КП «Госпітальєри Дніпра».

Кожен із 750 водіїв та кондукторів електротранспорту Дніпра вже проходив первинну підготовку з домедичної допомоги, втім подібні тренінги дозволяють освіжити знання - переконаний Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР: «Такі заняття дуже потрібні, адже бувають різні позаштатні ситуації, коли виникає загроза для водіїв, кондукторів або пасажирів. Важливо, щоб співробітники електротранспорту вміли правильно надавати допомогу. Наші трамваї та тролейбуси забезпечені аптечками, в них є все потрібне: бинти, джгути, дезінфікуючі, протиопікові засоби тощо. Терміни придатності медичних препаратів постійно відстежуються, за необхідності ліки оновлюють, а відсутні медикаменти – поповнюють», - підсумував Нікіта Керенцев.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook