ГоловнаCуспільство

У Дніпрі одне з найсучасніших відділень паліативної допомоги у країні цілком готове до осінньо-зимового періоду, – чергова по місту

Розвивати паліативну допомогу у Дніпрі. На цьому наполягає міський голова Борис Філатов. Дев’ятого серпня заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення міської ради Тетяна Прибиток, яка цього дня є черговою місту, перевірила виконання доручення мера. Відвідала відділення паліативної допомоги на базі однієї з лікарень у Дніпрі. Це одне з найсучасніших відділень паліативної допомоги в Україні.

Аби відділення відповідало всім європейським стандартам, його приміщення цілком перебудували, врахувавши потреби людей з інвалідністю. У будівлі укріплено фундамент, оновлено фасад, замінено комунікації, дах, підлогу, вікна. Кожна з 33 одно- та двомісних палат має вбиральню та душову — за всіма критеріями доступності. Відділення також має перев’язувальну, лабораторію, фізіотерапевтичний та рентгенкабінет.

«З оновленням відділення паліативної допомоги тут створено комфортні умови для перебування пацієнтів та догляду за ними за європейськими стандартами. Тут, як і в інших міських лікувальних закладах первинного та вторинного рівня, є генератор. У цілому відділення цілком готове до осінньо-зимового періоду, можливих відключень електроенергії, є запаси питної, технічної води», – прокоментувала заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення міської ради Тетяна Прибиток.

Усі міські лікувальні заклади як первинного, так і вторинного рівня мають достатню кількість генераторів – 152 (у міських лікарнях – 64, у центрах первинної допомоги – 88). Також там є системи безперебійного інтернету.На сьогодні у відділенні паліативної допомоги 69 хворих. З початку року тут прийняли 337  пацієнтів – мешканців Дніпра та області, вимушених переселенців.

«Паліативна служба в Україні створена близько 10 років тому. Наше відділення працює з 2018 року. Надаємо допомогу хворим з постійним больовим синдром. Допомагаємо усім таким пацієнтам», – додала завідувачка паліативного відділення Олена Вікторівна.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook