ГоловнаCуспільство

45 тисяч підручників отримали шості класи Дніпра для Нової української школи

Дніпро продовжує отримувати партії підручників для шкіл. Цього разу – партія підручників для шостих класів для Нової української школи. 274 книжки з української мови та технологій отримала  школа № 2, повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради. 

«Ця кількість якраз покриває всі наші потреби, тобто скільки ми замовили, стільки й отримали. Далі чекаємо ще близько 500 підручників з інших предметів», – прокоментувала директорка КЗО «СЗШ № 2» ДМР Наталя Пшеничникова. 

Сьогодні до Дніпра загалом надійшло 45 тисяч підручників саме для шостих класів. 

«Чому для шостих, бо це підручники, які друкували вперше в рамках реформи Нової української школи. І саме за цими підручниками вперше будуть навчатись учні. На сьогодні це вже третя партія: першу ми отримали в липні, другу – в серпні. І на сьогодні це 25 % підручників, які ми замовили у Міністерстві освіти. Наступного тижня нам довезуть ще книги для шостих класів, і це 45 % від потрібних підручників. Щодо 5 класів, то на сьогодні ми отримали 16 тисяч підручників. І дійсно в них ситуація трохи складніша, бо всі кошти, які Міністерство освіти виділило на друк, перенаправили на допомогу ЗСУ. А підручники 5 класам друкували коштом іноземних спонсорів. Тож на сьогодні ми очікуємо ще підручники для 5 класів від Міністерства освіти», – прокоментувала в. о. директора КУ «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Тетяна Нікіфорова. 

Крім цього, Дніпро першим в Україні запровадив безкоштовну платформу зі шкільними електронними підручниками MyBook. Для користування всіма функціями myBook необхідно пройти швидку реєстрацію та створити онлайн-кабінет, вказавши: ПІБ, логін, електронну адресу, школу та клас. Пункти «школа та клас» потрібні, аби платформа автоматично могла рекомендувати книжки вашого класу або завантажені бібліотекарем навчального закладу. Адже додавати підручники може як «єДніпро», так і книгарі шкіл. Потрапити на платформу можна за посиланням: https://mybook.dniprorada.gov.ua/ 

Є і застосунок для телефонів та планшетів. Завантажити його можна за посиланнями для Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ednipro.mybook

для iOS: https://apps.apple.com/ua/app/mybook/id6446089272.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook