ГоловнаCуспільство

Майстер-класи, показові виступи – учасники УТВ готуються продемонструвати свої вміння з черлідингу

Дніпро – перше місто, де проєкт «Університет третього віку» цілком фінансується з міського бюджету. Завдяки цьому є можливість пропонувати слухачам золотого віку велике різноманіття активностей та заходів – цілком безкоштовних для них. Про започаткування нового спортивного напряму «Черлідинг» для учасників УТВ оголосили ще на початку минулого року. Через війну цей напрям не розвивали. Зараз на прохання людей черлідинг запустили і запрошують долучитися усіх охочих містян елегантного віку. Для зручності людей заняття проходять на двох локаціях — правому та лівому березі міста. 

«Наш соціальний проєкт пропонує різні безкоштовні заняття за спортивними напрямами, навчальними програмами, дозвілля. Черлідинг — новий напрям. У вересні плануємо зробити його яскраву презентацію з майстер-класами, показовими виступами наших учасників, де вони продемонструють чого вже навчилися, які навички опанували. Тож запрошуємо до дружньої родини УТВ на черлідинг», — розповіла головна спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Вікторія Дерець.

За словами тренерки, голови федерації з черлідингу у Дніпрі Анни Бузовері, заняття проводяться вже другий тиждень.

«З нашими пані приємно репетирувати, оскільки вони випромінюють енергійність, велике бажання навчатися і удосконалювати навички. Для учасників буде можливість брати участь у міських, обласних та всеукраїнських змаганнях із черлідингу. Якщо наші пані добре себе зарекомендують на всеукраїнських змаганнях, то у них є шанс потрапити на чемпіонати Європи, міжнародні турніри. Для наших пані обрали Pol Dance. Це робота з помпонами, хореографія».

Учасниця УТВ Олена Доценко в «Університеті третього віку» з першого дня його роботи.

«Заняття з черлідингу відвідую двічі на тиждень. Вивчаємо відповідні вправи, їх удосконалюємо, а головне — тренуємося виконувати гуртом, у цьому ж і цікавинка черлідингу. Це драйвово, цікаво рухатися разом під музику і ритми. Отримую неабияке задоволення. А ще завдяки заняттям з черлідингу ми виходимо з депресивного стану, позбавляємося страхів, які переживаємо через війну. Цей релакс словами не передати. Після тренувань повертаюся додому окриленою», — додала пані Олена. 

До проєкту «Університет третього віку» можуть долучитися жінки віком від 55 років, чоловіки – від 60-ти. Необхідні документи: паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення, довідка про взяття на облік (для ВПО). Їх потрібно принести за адресою: Старокозацька, 40-Б. Телефони: (093) 134-46-69, (068) 753-71-71, (093) 264-50-34, (099) 607-56-97 (вайбер).

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook