ГоловнаCуспільство

36 підʼїздів з новою покрівлею та міжпанельними швами: комунальники продовжують оновлювати найдовший у Дніпрі будинок

Комунальники Дніпра продовжують усувати наслідки ракетних ударів, які по нашому місту завдають російські терористи. Один з таких стався 28 липня ввечері. Тоді дві ракети «Іскандер» влучили в адміністративну будівлю та багатоповерхову новобудову поруч. 

Через вибухову хвилю постраждало й 5 будинків комунальної власності. Там за підрахунками профільних служб вибило понад 60 вікон. За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова в цих будинках оперативно взяли усі заміри та замовили нові вікна на заміну. 

Сьогодні останні вікна встановили у будинку № 22 по вул. Святослава Хороброго. Цей будинок від атаки російських терористів страждає вже втретє. 

«Це вже третій наш ремонт цього будинку. Бо через два попередніх ракетних удари по цьому району в цьому будинку також вилетіли вікна. Цього разу тут пошкодження незначні, у деякі вікна тут потрапили шматки каменів, які прилетіли через вибухову хвилю. Тож у деяких квартирах ми міняли склопакети, а в деяких довелось міняти ціле вікно», – прокоментував директор департаменту житлового господарства ДМР Владислав Грицай, який 23 серпня є черговим по місту. 

Він також перевірив, як триває оновлення найдовшого у Дніпрі будинку – «Китайська стіна». Нині там триває заміна даху та ремонт міжпанельних швів. 

«Тут замінюємо покрівлю, яка протікала, демонтуємо старе покриття, улаштовуємо стяжку та вкладаємо нове покриття з євроруберойду у два шари. Один підʼїзд ми стараємось відремонтувати за 5-6 днів. Ремонтна бригада складається з 8 працівників, які оперативно виконують роботи. Усе плануємо завершити за місяць», – прокоментував бригадир Євген.

«Цей будинок, як і інші по місту, ми ремонтуємо комплексно, бо саме таке доручення дав нам міський голова Дніпра Борис Філатов. Нині ми замінюємо дах по всьому будинку, а це 36 підʼїздів. Також ремонтуємо міжпанельні шви на фасадній частині. Далі ми плануємо відремонтувати підʼїзди, сантехніку, системи опалення», – розповів Владислав Грицай. 

Також він перевірив укриття у приміщенні КПНЗ «Дитячо-юнацький центр «Штурм» ДМР (вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9). Такі перевірки чергові по місту виконують щоденно за дорученням міського голови Бориса Філатова. 

«Приміщення нашого укриття понад 200 кв. м. Ми облаштували його всім необхідним, але нині в нас триває ремонт додаткового приміщення, де також зможуть розміститися діти, педагоги та відвідувачі. У приміщенні ремонтують підлогу, стіни та систему вентиляції, буде встановлена кухня. Наше укриття працює з 07:00 до 21:00 виключно для вихованців центру, педагогів, а також відвідувачів дитячого літнього табору. А з 21:00 до 07:00 укриттям можуть скористатися усі охочі мешканці масиву», – прокоментувала директорка КПНЗ «Дитячо-юнацький центр «Штурм» Ірина Герліванова. 

«Я переконався в тому, що укриття обладнане усім необхідним: питною та технічною водою, аптечкою, протипожежними засобами. У підвальному приміщенні працює вентиляція, освітлення та Wi-Fi, також є проєктор для показу мультфільмів. Крім цього, в укритті облаштовані санвузли», – підсумував Владислав Грицай. 

На сьогодні у Дніпрі облаштовано 219 найпростіших укриттів комунальної форми власності. Усі з відповідними актами про придатність для використання. На балансі міста всього 191 укриття. Окрім цього, 58 модульних споруд різного типу встановлені у місцях скупчення людей та на обʼєктах критичної інфраструктури.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook