ГоловнаCуспільство

Дніпро в День Незалежності України вшановує своїх героїв: містяни наголошують на важливості бути єдиними не лише у державні свята

Зранку 24 серпня у Дніпрі на Алеї пам’яті зібралися військові, керівники міста та області, правоохоронці та прості містяни. Хвилиною мовчання тут вшанували всіх, хто віддав життя в боротьбі за вільне та мирне майбутнє держави. Під час офіційної частини також посмертно нагородили низку оборонців країни. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Хвилина мовчання за загиблими оборонцями. Щира молитва. Нагороди, які завжди дбайливо берегтимуть їхні рідні. І квіти – на знак того, що ніколи подвиг не буде забутий. Слава Героям!» — зазначив керівник ДніпроОВА Сергій Лисак. 

Багато людей прийшли на Алею пам’яті вбраними у вишиванки та принесли українські прапори. 

«Цей День Незалежності припадає на півтора року з дня початку повномасштабної війни Росії проти України. Важкої боротьби за свободу, що почалася майже десять років тому, а насправді — триває століттями. Ми знаємо, якою ціною здобувається кожен новий день для українських міст. І знаємо, що нам треба бути гідними тих, хто у пеклі війни боронить усю нашу державу», — наголосив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Дніпряни також кажуть: вкотре зустрічаючи ключове державне свято посеред війни, переосмислюєш не лише його значення та цінність, а й свою роль у боротьбі країни за свободу, необхідність попри все залишатися єдиними та продовжувати допомагати Збройним Силам і одне одному.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook