ГоловнаCуспільство

Проводять в операційних по кілька годин та постійно контролюють стан пацієнтів: лікарі Дніпра цілодобово рятують життя бійців ЗСУ

Близько десятка медзакладів Дніпра продовжують цілодобово надавати допомогу пораненим, що зазнали травм внаслідок дій окупантів. За життя військових та цивільних борються близько 10 тисяч працівників. У лікарнях міста проводять надскладні операції, аби вберегти кінцівки кожному та дати шанс на повне одужання. 

На 180 градусів перевернулась робота в одному із таких медичних закладів Дніпра. Лікар Михайло каже: до повномасштабної війни вони дуже рідко лікували пацієнтів з мінно-вибуховими та вогнепальними пораненнями. Нині ж у їхній лікарні майже кожен пацієнт з такими травмами. 

«У нас значно побільшало роботи і вона стала більш інтенсивною та різноманітною. Ми стали як одним із етапів медичної евакуації, бо наше місто прифронтове і наші медичні заклади найближчі до фронту. До нас потрапляють військові, яким ми видаляємо уламки або кулі, робимо перевʼязування та лікуємо травми. Крім цього, в нас є й етап реабілітації. Але повний курс бійці проходять вже в іншій частині нашої країни. Попри інтенсивну роботу, ми не здаємось. Настрій у медперсоналу достатньо позитивний. Звичайно, що інколи може виникати втома, але ми завжди пам’ятаємо заряди чого працюємо та заради кого», – прокоментував Михайло. 

Військовий Дмитро до цього медичного закладу Дніпра потрапив кілька годин тому. Він навідник на бронемашині, і під час одного із бойових завдань у неї влетів дрон-камікадзе. 

«Мені пощастило. Я отримав лише уламкове поранення правої ноги та інших місць», – прокоментував військовий Дмитро. 

Одразу на місці чоловікові надали швидку та якісну першу допомогу, а далі відправили сюди – до Дніпра. Дмитро родом із Полтавської області. З перших днів війни він пішов добровольцем, а через місяць опинився на полі бою. Разом з ним виборювати перемогу пішов і його старший син. 

«Після одужання планую повертатись на фронт. Бо в нас з товаришами бойовий дух є, і ми віримо в нашу перемогу. Скажу більше – знаємо, що вона обов’язково буде», – підсумував Дмитро.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook