ГоловнаCуспільство

«Україна-мати»: на Дніпропетровщині до Дня Незалежності презентували нову марку

В області ввели в обіг поштову марку, присвячену Дню Незалежності. Вона називається «Україна-мати». Спецпогашення пройшло у різних куточках країни. Зокрема, на Головпоштамті у Дніпрі.

«Сьогодні презентували новий поштовий випуск. На марці зображений відомий монумент, що знаходиться в Києві на Печерських пагорбах. Цьогоріч він перевтілився. Замість радянського герба там встановили український тризуб. Так змінюємося й ми, українці. Переосмислюємо. Боремося за своє», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов. 

Він додав, що це справжній подарунок цінителям.

Через роки нагадуватиме їм про час, коли Україна билася.

І перемогла.

«Популяризуємо і закарбовуємо історичні події у своїх марках. А ще напередодні Дня Незалежності Укрпошта робила онлайн-листування. Кожен охочий міг написати побажання для нашої країни. Сьогодні в Києві їх транслювали на фасаді головпоштамту», – розповів директор з розвитку Дніпропетровської мережі АТ «Укрпошта» Сергій Єрмоленко.

Тираж святкового випуску – понад 600 тис екземплярів.

На аркуші – 6 марок.

Пані Інна з Дніпра каже, спостерігала, як декомунізували монумент. Як це було складно. Стояла спека. Але все вийшло.

Жінка сподівається, що українці востаннє зустрічають День Незалежності під час війни. Далі буде перемога, мир, свята.

«Кожен випуск марки я обов’язково купую. Взагалі їх збираю. Скільки у колекції – важко порахувати. Дуже багато. Хочу залишити на пам’ять онуку. Це ж наша історія» – сказала пані Інна. 

До поштової марки випустили художній конверт, листівки, а також набір магнітів. Усе можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій країні, офіційному онлайн-магазині. А ще на маркетплейсах eBay та Amazon.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook