ГоловнаCуспільство

Чергова по місту перевірила виконання ремонтних робіт у медзакладах Дніпра та їх готовність до зими

Лікарні Дніпра мають бути забезпечені джерелами автономного живлення та безперебійним інтернетом. Таке завдання міський голова Дніпра дав профільному департаменту. Аби перевірити його виконання, чергова по місту Олександра Бодня завітала до амбулаторії одного з центрів первинної допомоги. В закладі нещодавно завершився поточний ремонт. Чергова перевірила якість виконаних робіт та упевнилася, що медзаклад готовий до осінньо-зимового періоду.

«За останні 3 роки стан будівлі постійно покращувався. У 2021 році було проведено капітальний ремонт 1 поверху. Замінені всі комунікації та відремонтовано приміщення. Зараз триває ремонт ще 2-х поверхів. В 2023 році ми відремонтували коридор та хол 2-го поверху будівлі. З дотриманням всіх вимог доступності було розширено дверні отвори та замінено 30 дверей до кабінетів. Оновлено підлогу, стелю та стіни», - зазначила Олександра Бодня, заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР.

Центр первинної допомоги має джерела автономного живлення – 9 генераторів. Вони розподілені між усіма амбулаторіями медзакладу. За адресою перевірки встановлено 3 генератори. Під час можливих надзвичайних ситуацій генератори забезпечать безперебійну роботу амбулаторії, реєстратури та комп’ютерів лікарів.

«Один з генераторів під час вимкнень світла забезпечує електроенергією укриття, аби там працював комп’ютер, було світло. Ще один – для холодильників, там зберігаються вакцини та медикаменти. Третій генератор потрібен аби забезпечувати роботу сімейних лікарів, адміністрації та допоміжних служб. Також амбулаторія забезпечена безперебійним інтернетом», - розповіла Ольга, лікарка амбулаторії.

Під час чергування Олександра Бодня перевірила і стан укриття амбулаторії. Воно працює цілодобово та розраховане на 100 людей.

«У сховищі є запаси води як питної, так і технічної. Є санвузол, душ. В кабінеті невідкладної допомоги є кушетки, медикаменти. Під час повітряної тривоги сховатися тут зможуть як медперсонал, так і пацієнти. Стан укриття задовільний», - підсумувала Олександра Бодня.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook