ГоловнаCуспільство

Не виходячи з дому: як передати покази лічильника світла жителям Дніпропетровщини

Не виходячи з дому: як передати покази лічильника світла жителям Дніпропетровщини

У ДТЕК Дніпровські електромережі порадили найзручніші онлайн-сервіси для передачі показів лічильника. Кожен працює в режимі 24/7, легкий та простий у використанні.  Серед них чат-бот у Viber та Telegram, а також інші дистанційні канали. Вчасно передані дані допоможуть клієнтам уникнути розбіжностей у нарахуванні та отримувати рахунки лише за реально спожиту електроенергіюповідомляють у прес-службі ДТЕКу.

Щоб нарахування за використане світло були фактичними, а не розрахунковими, передавати покази краще це в останні 2 дні поточного місяця до 3-го числа наступного. Це допоможе оператору системи розподілу сформувати точні обсяги споживання за календарний місяць, а компанії-постачальнику – рахунки за спожиту електроенергію.

«Попри війну ДТЕК продовжує розвивати сучасні онлайн послуги та створив зручні та доступні дистанційні канали для швидкої передачі показів електроенергії.Одним з найзручніших з них є чат-бот у Viber та Telegram. На сьогодні в Дніпропетровській області ним активно користуються вже понад 42 тисячі клієнтів. Сервіс функціонує в режимі 24/7. Це дійсно просто та зручно. Адже займає лічені хвилини та доступний з будь-якого смартфона чи іншого гаджету», − розповідають у компанії.

Для того, щоб почати користуватися чат-ботом, необхідно:

  • У пошуку месенджера Viber або Telegram ввести «ДТЕК Дніпровські електромережі» або перейти за прямим посиланням Viber або Telegram;
  • Пройти процедуру верифікації (для незареєстрованих клієнтів);
  • Обрати в меню «передати покази лічильника» та, слідуючи підказкам меню, надіслати інформацію.

Піклуючись про клієнтів, фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі підготували покрокову відео-інструкцію, як користуватися чат-ботом для передачі показів. Переглянути її можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=ajkfkvBDKrs

Також передати покази можна іншими зручними способами:

  • Через веб-форму на сайті без додаткової реєстрації. У розділі треба обрати район, вказати номер особового рахунку, кількість зон на вашому лічильнику та покази по зонах;
  • особистий кабінет на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі;
  • голосове меню автоматичної передачі показів. Телефонуйте за номерами (056) 790-99-00, (066/067/063) 790-99-00 та обирайте кнопку «2». Після дотримуйтесь інструкцій для успішної фіксації показів.

Важливо. Якщо клієнт не надав вчасно дані, нарахування здійснюються, виходячи із прогнозованого (середньодобового), а не фактичного об’єму споживання. Наступного місяця у розрахунковий період клієнт може передати покази, та оператор системи розподілу зробить коригування залежно від обсягу фактично спожитої електроенергії.

 Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook