ГоловнаCуспільство

Філатов уклав домовленість з чотирма держбанками, аби частково компенсувати малому і середньому бізнесу відсотки за їхніми кредитами

У Дніпрі підприємцям мікро-, малого та середнього бізнесу компенсують чверть суми кредитних відсотків за позики, взяті ними на розвиток чи відновлення своїх підприємств після початку повномасштабного вторгнення РФ. Це частина муніципальної програми, започаткованої цьогоріч у Дніпрі. Мер Борис Філатов наголосив, в умовах економічної кризи підтримати підприємців, що працюють на благо держави, можна лише обʼєднавши зусилля на всіх рівнях. 

«Місцева влада, місцеве самоврядування сьогодні, в умовах повномасштабної агресії, повинні допомагати нашим бізнесменам — людям, які створюють робочі місця. Окремо я хотів би підкреслити, що у мене та інших міських голів була дуже плідна зустріч з першою віцепрем’єркою України Юлією Свириденко, з керівництвом Мінекономіки. Ми домовилися, що місцеве самоврядування допомагатиме у підтримці програм, які держава пропонуватиме бізнесу. Тільки разом, обʼєднавши зусилля, ми зможемо працювати максимально ефективно», — сказав Філатов. 30 серпня він підписав з чотирма великими держбанками відповідний меморандум підтримки підприємців. 

До ініціативи долучилися «Державний ощадний банк України», «Укргазбанк», «ПриватБанк» та «Державний експортно-імпортний банк України». Тож їхні клієнти зможуть розраховувати на допомогу від міста. Зокрема, ФОПи матимуть можливість отримати до 50 тис. грн. Юридичні особи, де є до 10 найманих працівників, — до 100 тис. грн, а які наймають більше — до 150 тис. грн. 

«Ми дуже підтримуємо подібні ініціативи від міського голови і від міської ради взагалі. Я впевнений, що це допоможе підприємцям Дніпра отримувати більш вигідні кредити в державних банках міста», — коментує начальник філії Дніпропетровського обласного управління АТ «Ощадбанк» Сергій Губанов. 

Основною умовою для отримання компенсацій від міста є своєчасна сплата підприємцями відсотків по кредитах, що не перевищують 10 млн грн. Усі подані заявки розглядатиме спеціальна комісія, у складі якої будуть представники банків-партнерів, бізнес-спільнот, податкової, а також профільні фахівці міськради та обов’язково — громадськість. 

Перевагу для отримання відшкодування матимуть, зокрема, підприємці з числа учасників бойових дій або члени родин полеглих оборонців, а також релоковані підприємства, що сплачують податки у Дніпрі. Крім того, враховуватимуть показники створення робочих місць, використання енергоощадних технологій та виготовлення затребуваних товарів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook