ГоловнаCуспільство

Як працюватимуть мистецькі школи Дніпра у новому навчальному році

У Дніпрі цьогоріч 8 тисяч дітей відвідуватимуть міські мистецькі школи. Форму навчання, як і в загальноосвітніх закладах, обирали батьки. Це може бути змішана, дистанційна форма або повністю офлайн, повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«При організації навчального процесу ми керуємось думкою батьків та питаннями безпеки. Близько третини батьків обрали дистанційну форму навчання. Інші навчатимуться офлайн або на змішаній формі. Тобто частина занять проходить дистанційно, частина офлайн. Є заклади, які повністю забезпечують процес навчання офлайн», – розповів Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР.

У Дніпрі працюють 22 мистецькі школи. Усі вони мають або власне укриття, або користуються укриттями партнерів, які розташовані поруч. Це може бути, наприклад, ОСББ або освітній заклад. Мистецькі школи, в яких немає укриття і немає партнерів, організовують освітній процес у загальноосвітніх школах.

У «Дніпровській дитячій музичній школі № 2 імені А. Я. Штогаренка» 50 % учнів навчатимуться дистанційно. Інша половина за змішаною формою або офлайн. Перед початком навчального року для викладачів та вихованців провели тренінг, як діяти під час повітряної тривоги.

«У нашому закладі немає власного укриття. Ми користуємось сховищем ОСББ. Воно розташоване поруч. Там є все необхідне відповідно до вимог. Під час тривоги діти з викладачами спускаються в укриття. Черговий перевіряє, щоб ніхто з дітей не залишився у класі. Відповідальність за безпеку дитини в школі повністю несуть викладачі», – зазначила Юлія Свиридова, директорка музичної школи.

У цій музичній школі навчаються 304 дитини. З першого вересня до закладу прийдуть ще 20 новачків. Усі вони хочуть навчатися офлайн, розповідає викладачка фортепіано Тетяна Волокитіна: «Ми вміємо працювати дистанційно, в нас був такий досвід минулого року. Вже є певні методики. Втім, на мій погляд, краще, аби діти навчалися в класах, адже музика – це жива матерія. Діти повинні бачити руки та чути, відчувати музику».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook